Ak Parti, Suudi Arabistan'ın milli günü kutlamalarına katıldı! İki Yüzlülük! | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Ak Parti, Suudi Arabistan’ın milli günü kutlamalarına katıldı! İki Yüzlülük!

Ak Parti, Suudi Arabistan’ın milli günü kutlamalarına katıldı! İki Yüzlülük!

Ak Parti, Suudi Arabistan’ın milli günü kutlamalarına katıldı! İki Yüzlülük! Konuyla ilgili olarak sosyal medyada Tüm ak partili yetkililer Osmanlı düşmanı ve Türk düşmanı Suudi Arabistan’ın milli gününü kutlamanın iki yüzlülük olarak tanımladı!

Süleyman Soylu, Suudi Arabistan’a için kardeşimiz demişti..!

Ak partili Süleyman Soylu, ise sosyal medyasından RT yaptığı Suudi Arabistan milli gününü kutladığı ve kutlamada hazır bulunduğu resimleri paylaşıldı, Aynı şekilde Ak partili diyanet işleri başkanı ‘da kutlamada hazır bulundu…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i Osmanlı üzerinden hedef alan AKP’li yetkililer, Osmanlı’nın yıkılmasında büyük rol oynayan Suudilerle kutlama yaptı. Tarihçiler, bu durumu ‘ikiyüzlülük’ olarak nitelendirdi.

(Dışişleri Bakanlığı’nın paylaştığı mesaj.)

‘ÖNEMLİ ROL OYNADILAR’

Suudi aşiretlerinin Osmanlı’nın yıkılma sürecindeki yakıcı etkisine de değinen tarihçi Dr. Abdullah Kehale, “İngilizler, 1804’e kendi yarattıkları Vahhabi mezhebiyle desteklenen Suudi aşiretini Osmanlı’ya karşı ayaklandırdılar. Osmanlı’nın hatta Vahdettin’in sonunun gelmesinde önemli rol oynadılar. Bugün aynı kişiler Suudiler tarafından ayaklanmalarla sonu hazırlanan ve yürekten bağlı oldukları Vahdettin’i de anarken diğer yandan da Suudilerin mili gününü kutlayıp saygı duruşunda bulunmaktalar” dedi. 

‘İHANETİN GÖRMEZDEN GELİNMESİ’

Yeni Osmanlıcılık anlayışının bir dizi tarihsel çarpıtma ve güncel tutarsızlık üzerine kurulu olduğunu söyleyen tarihçi Sinan Meydan, “Bir taraftan Kurtuluş Savaşı’nda milli harekete karşı her kötülüğü yapan ve atalarının başkenti İstanbul işgal halindeyken İngilizlere sığınıp kaçan Vahdettin’e Osmanlı padişahı diye sahip çıkıyorlar. Diğer taraftan Osmanlı’dan ayrılıp bağımsızlığını ilan eden Suudi Arabistan’ın bağımsızlık gününü kutluyorlar” ifadelerini kullandı.

Güncel siyasette kin ve nefretle hareket edilemeyeceğini vurgulayan Meydan, “Ancak en ufak bir Osmanlı eleştirisini ‘Osmanlı düşmanlığı’ diye lanetleyen ‘Yeni Osmanlıcıların’, Arap ihanetini görmezden gelmesi, Arap devletinin bağımsızlık gününü kutlamaları açık bir ikiyüzlülüktür” dedi. 

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak Partili Bakan Murat Kurum’un Kuzeni Osman Kurum 2 kişiyi öldürdü

HIZLI YORUM YAP