Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi'nde Yeni Dönemi Başlattı: İmzaların Atılmasını İstedi | SİYASET
DOLAR

32,4446$% -0.05

EURO

34,8928% 0.27

STERLİN

40,9550£% 0.68

GRAM ALTIN

2.439,58%0,05

ÇEYREK ALTIN

3.975,00%-1,24

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi’nde Yeni Dönemi Başlattı: İmzaların Atılmasını İstedi

Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi’nde Yeni Dönemi Başlattı: İmzaların Atılmasını İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğu elde etmesinin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısı, 15 Nisan’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığında yapıldı. İmamoğlu, mecliste yaptığı açılış konuşmasında, özellikle Beylikdüzü-Sefaköy raylı sistemi başta olmak üzere bekleyen projelerin imzalarının bir an önce atılması çağrısında bulundu.

Toplantıya, meclis üyeleri tarafından alkışlarla karşılanan İmamoğlu, her bir üye ile tek tek tokalaşarak günün anlamını kutladı. CHP, 31 Mart yerel seçimleri sonucunda mecliste çoğunluğu kazanırken, AKP azınlıkta kaldı. Meclis, 185 CHP’li, 129 AKP’li ve 2 MHP’li meclis üyesi olmak üzere toplam 316 üyeden oluştu.

İmamoğlu’nun liderliğinde CHP, İstanbul’un pek çok ilçesinde başarı elde ederek, belediye sayısını 14’ten 26’ya çıkardı. AKP ise ilçe belediye sayısını 24’ten 13’e düşürdü. Yeni dönemde, meclis başkanvekilleri ve ihtisas komisyonları üyeleri de belirlendi.

İBB Başkanı, yönetim anlayışlarının partizanlık içermediğini vurgulayarak, önümüzdeki beş yıl boyunca bu anlayışı daha da güçlü bir şekilde sürdürme niyetinde olduklarını belirtti. Ayrıca, İstanbul’un çevre, ulaşım ve trafik sorunlarının çözülmesi için meclisten destek istedi ve engellemelerin son bulmasını umduğunu dile getirdi.

İmamoğlu, tüm meclis üyelerini birlik ve beraberlik içinde İstanbul için çalışmaya davet ederek, projelerin partisel çıkarlar üzerinden değil, milletin yararı gözetilerek değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. İstanbul’un yatırımlarının ve projelerinin tüm millete ait olduğunu hatırlatarak, hukuk devleti ve demokrasiyi güçlendirme çağrısında bulundu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Türkçe Tabela Kararı ve Suya Yüzde 25 İndirim! AKP’li ve MHP’li seçmen far görmüş tavşana döndü

HIZLI YORUM YAP