Ak Parti'nin İBB Adayı Murat Kurum'un İsrail Ortaklığı! | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Ak Parti’nin İBB Adayı Murat Kurum’un İsrail Ortaklığı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri yaklaşırken, Ak Parti’nin adayı Murat Kurum’un adı tartışmalı bir şekilde gündeme oturdu. Sosyal medya kullanıcıları, Murat Kurum’un İsrail ile işbirliği yaptığı iddialarını ortaya attılar ve bu iddialar kısa sürede geniş yankı buldu. Ancak, Murat Kurum ve Ak Parti yönetimi konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadılar.

Murat Kurum’un daha önce İsrail’i eleştiren sözlerinin ardından, bu iddialar siyasetteki çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. İsrailli bir şirket ile anlaşma yaptığı öne sürülen Kurum’un, bu işbirliğinin ülkeye maddi zararlar verebileceği gündeme geldi. Bu durum, Murat Kurum’un İBB başkan adayı olması halinde daha olumsuz sonuçlara yol açabileceği endişelerine neden oldu.

Murat Kurum ve Ak Parti, bu İsrail ortaklığı iddialarıyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmazken, kamuoyu bu konuda net bir bilgiye ulaşmak için beklemeye devam ediyor. Bu iddiaların seçim sürecinde nasıl bir etki yaratacağı ise merakla bekleniyor.

Cumhuriyette yer alan haber ise şu şekilde:

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok başta olmak üzere birçok AKP’li adayın dijital medya çalışmalarını İsrail merkezli bir şirket aracılığıyla yaptığı ortaya çıktı.

Google’ın reklamveren şirketlerin bilgilerinin yer aldığı sayfasında, İsrail merkezli Total Media Dijital Reklam Teknolojileri Ve Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi’nin İstanbul, Ankara, Antalya büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere birçok AKP’li isimle çalıştığı görülebiliyor.

Şirketin İslamcılarla ilişkisi bununla sınırlı değil. İlim Yayma Cemiyeti gibi her fırsatta ‘ümmetin temsilcisi’ olduğu iddiasını dile getiren derneğin de İsrailli firmayla çalıştığı ortaya çıktı. 

Arama motoru Google’ın ilgili biriminin sitesinde Murat Kurum’un ya da diğer AKP’li adayların reklam kampanyasına dair arama yapıldığında, söz konusu şirketin Kurum’a verdiği reklam hizmetinin görsellerine erişilebiliyor.

İsrail’li şirkette ortaklık yapan Ak partili isimler

Haberlerin yayılmasından sonra reklamların apar topar kaldırıldığı ortaya çıktı..

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Erdoğan Atatürk’e hakaret eden Şevki Yılmaz’ın dostu Mehmet Sönmezoğlu yeniden atandı, Devlet bahçeli tek kelime edemedi

HIZLI YORUM YAP