Erdoğan Atatürk’e hakaret eden Şevki Yılmaz’ın dostu Mehmet Sönmezoğlu yeniden atandı, Devlet bahçeli tek kelime edemedi | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Erdoğan Atatürk’e hakaret eden Şevki Yılmaz’ın dostu Mehmet Sönmezoğlu yeniden atandı, Devlet bahçeli tek kelime edemedi

Erdoğan Atatürk’e hakaret eden Şevki Yılmaz’ın dostu Mehmet Sönmezoğlu yeniden atandı, Devlet bahçeli tek kelime edemedi

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan son atamalar, kamuoyunda büyük tartışmalara neden oluyor. 2015 yılında Düzce’den AKP Milletvekili Adayı Adayı olan Mehmet Sönmezoğlu, şimdi yeniden Kocaeli İl Müftüsü olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, 2009-2015 yılları arasında Kocaeli İl Müftüsü olarak görev yapan ve daha sonra Düzce’den AKP Milletvekili Adayı olan Sönmezoğlu, tekrar Kocaeli İl Müftüsü olarak atanmıştır.

Sönmezoğlu’nun, aynı zamanda eski Refah Partisi milletvekili ve Yeni Akit yazarı olan Şevki Yılmaz ile yakın ilişkisi biliniyor. Yılmaz’ın, Sönmezoğlu’nun oğlunun nikah şahitliğini yapması da dikkat çekiyor.

Öte yandan, Şevki Yılmaz’ın, Mehmet Sönmezoğlu için Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelik “Eğer Kocaeli İl Müftülüğüne atanmazsa iletişimimiz biter” şeklinde bir baskı uyguladığı iddia ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Mustafa Kemal Atatürk’e sık sık hakaret eden kişilerle sık sık görüntü vermesi de dikkat çekiyor.

Ayrıca, Sönmezoğlu’nun 2017 yılında Ankara Müftülüğü görevini yürütürken Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin oğlunun nikahını kıyarak Türkiye’de ilk defa müftü nikahını kıyan isim olduğu biliniyor. Bu nikah töreninde çiftin şahitliğini ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım yapmıştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Murat Kurum, İmamoğlu’na davetine gitmeyi kabul etmedi

HIZLI YORUM YAP