Murat Kurum, İmamoğlu'na davetine gitmeyi kabul etmedi | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Murat Kurum, İmamoğlu’na davetine gitmeyi kabul etmedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Sivaslılar Buluşması’nda yaptığı konuşmada, İstanbul’daki metro açılışlarına davet edilmemesine ilişkin Ekrem İmamoğlu’nun iddialarına yanıt verdi. Kurum, İmamoğlu’nun davetler konusundaki sözlerini reddederek, “Başkan İstanbul’da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor. Ben dün Ulaştırma Bakanımız ile beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış.” şeklinde konuştu.

Sivaslılar Buluşması’ndaki konuşmasında, kirli pazarlıkları ve ittifakları eleştiren Kurum, “İttifakı her yerde görüyoruz. Meclis üyelerinin dağıtıldığı, başkanların pazarlık konusu edildiği bir ittifak ile karşı karşıyayız. Burada işarette Kandil’den gelmiştir. O yüzden adı kent uzlaşısı değil Kandil uzlaşısıdır.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, İstanbul’a hizmet etmeyen İmamoğlu’nun söylemlerini eleştiren Kurum, “İstanbul’a, Sancaktepe’ye bir eser mi yaptınız, İstanbul’a bir hizmet mi getirdiniz ki söyleyeceksiniz. Söyleyebileceğiniz hiçbir şey olmadığı için ancak bahaneler, iftiralar, dedikodular ve farklı gündemler ile İstanbul’u 5 yıl meşgul ettiniz.” dedi.

Son olarak, İstanbul seçmeninin Kandil İttifakına gereken cevabı sandıkta vereceğini vurgulayan Kurum, “Geçmişte Gazi Mustafa Kemal Atatürk böyle yaptı. Bizim 22 yılda yapmış olduğumuz hizmet siyasetinde önümüze çıkan her engelde her kargaşada liderimiz Cumhurbaşkanımız böyle yaptı. 31 Mart’ta da milletimiz Kandil İttifakına, Kandil uzlaşısına, adı her neyse o kirli ittifaka gereken cevabı sandıkta verecektir.” şeklinde konuştu.
Not: Bir çok gazeteci Kurum’un dernek ziyaretlerinin yapmasının sebebinin oy potansiyelini artırması yönünde olduğunu açıklamaya devam ediyor, Murat Kurum için İliç ve Deprem bölgelerinde olan sorumlularından birisi olduğunu ve yargılanması gerektiğini açıklıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Başak Demirtaş kocasının hapisten çıkması için mi aday oluyor?

HIZLI YORUM YAP