Yavru Kedi Bakımı | Sağlık
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Yavru Kedi Bakımı

Yavru kedi; hayvan sahiplenmek isteyenlerin ilk tercihlerinden birisi olmaktadır. Ancak, yetişkin bir kedi bakımına kıyasla yavru kedi bakımının çok daha zor ve sabır isteyen bir süreç olduğunu ifade edebiliriz. 

2 Aylık Yavru Kedi Bakımı

2 aylık yavru kedi bakımı zannettiğinizden daha zor olabilir. Çünkü, annesinden ve kardeşlerinden ayrılan yavru kedinin yeni sahibine karşı ürkek davrandığı bilinmektedir. Ancak, en geç birkaç hafta içerisinde yavru kedi yeni ortamına alışacaktır. 2 aylık yavru kedi bakımı için gerekli olan malzemeler arasında mama ve su kabı, kedi tuvaleti ve kumu, yatak, tırmalama platformu, boyun tasması bulunur. Bunun yanı sıra, kedilerin yılda iki kez tüy değiştirdiğini ifade etmeliyiz. Kendilerini yalayarak tüm tüylerini toplamaları mümkün değildir. Bu yüzden, kedinin boyutuna uygun bir fırça ile bu işlem esnasında kediye yardımcı olmak şarttır. 

2 Aylık Yavru Kedi Ne Yer? 

Kedilerin köpeklere kıyasla beslenme konusunda daha seçici olduğunu ifade etmeliyiz. Tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerde de bilinçli ve dengeli beslenme şarttır. Bu noktada, yavru kedinin beslenmesi için veterinerden yardım alınmalıdır. Bir başka deyişle, kedinin ırkına, yaşam şekline ve yaşına uygun olacak şekilde beslenmesi şarttır. 

Yavru kedilere koruyucu bir anne bulunabilir. Ayrıca, ticari bir süt ikame edicisi ile anlaşarak iki aylık yavru kediyi biberonla beslemek de mümkün olabilir. Bunun yanı sıra, iki aylık yavru kedi; önüne atılan pişmiş balıkları severek tüketecektir. Ayrıca, her türlü yağsız et de verilebilir. İsteyenler, yavru kedilerinin yemeklerine az oranda yeşillik de ekleyebilirler. Son olarak, iki aylık bir yavru kediye çiğ et ve çiğ yumurta verilmesinin ishal ve zehirlenmeye sebep olabileceğini ifade etmeliyiz. 

Yavru Kedi Yıkanır Mı? 

Yavru kedinin yıkanması; mecbur kalınmadığı haller dışında asla tavsiye edilmez. Çünkü, kediler sudan hoşlanmazlar. Yıkanma sırasında çok fazla korkup hiç beklenilmeyecek şekilde kendilerine zarar verebilirler. Bu yüzden, yavru kedilerin yalnızca ayaklarının yıkanması tavsiye edilir.

Kedi Sahibine Ne Zaman Alışır? 

Yavru kedi; annesinden ve kardeşlerinden ayrıldığı için alışma süreci zor olabilir. Ona ilgi gösterdiğiniz takdirde birkaç hafta içerisinde size alışacaktır. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Köpek Nasıl Eğitilir?

HIZLI YORUM YAP