Köpek Nasıl Eğitilir? | Sağlık
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Köpek Nasıl Eğitilir?

Köpek sahibi olmak isteyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Ancak, sahiplenilen köpeğe iyi bir eğitim vermek gerekir. Köpeklerin farklı amaçlarla eğitildikleri bilinmektedir. Bir kangal köpeği; sürüyü koruması için eğitilirken bekçi köpeğinin ise tehlikelere karşı dikkatli olması yönünde eğitilmesi gerekir. Bir başka deyişle, köpeğin hangi amaçla eğitileceğine göre eğitim teknikleri farklılık göstermektedir. 

Köpek İtaat Eğitimi Nasıl Verilir? 

Her şeyden önce, doğada bulunan hiçbir canlının dövülerek eğitilemeyeceğini ifade etmeliyiz. Köpek sahibinin sabırlı olması şarttır. Kişisel duygu ve düşüncelerini köpek eğitim sürecine karıştırmamalıdır. Köpek ile ortak bir dil kurulduktan sonra eğitim sürecine devam edilmelidir. Bir başka deyişle, köpeğin sahibinin beklentilerini anlaması ve ona uygun olarak hareket etmesi amaçlanmalıdır. Eğitim sürecinde köpeğe kafesi tanıtılmalıdır. Bunun yanı sıra, eğitime dair bir rutin oluşturulmalıdır. Oyuncak ile verilen eğitimlerin daha etkili olacağını söyleyebiliriz. Gevşek bir tasma ile köpeğin yürütülmesi kolay hale getirilmelidir. Buna ek olarak, yapılması istenen davranış için pekiştirme yöntemi uygulanmalıdır. 

Yetişkin Köpek Eğitimi 

Köpekler; 18-20. aylarının ardından önce ergenlik dönemine ardından da yetişkinliğe adım atarlar. Yavruyken temel eğitim almış köpeklerin yetişkinlik döneminde daha uysal ve aklı başında olacağını söyleyebiliriz. Yetişkin köpek eğitimi; şiddet olmadan, sabırlı bir şekilde yapılmalıdır. Sabır, tutarlılık ve yeterli miktarda tekrar sayesinde yetişkin köpeklere istenilen davranış kazandırılabilir. 

Yavru Köpek Tuvalet Eğitimi 

Yavru köpek eve geldiği andan itibaren tuvalet eğitimine başlanmalıdır. Köpeğin tuvaletini nereye yapması gerektiği ona öğretilmelidir. Buna ek olarak, yavru köpeğin yemeğini yemesinin hemen ardından tuvalet ihtiyacı olacağı bilinir. Bu yüzden, yemeğin ardından köpeğin tuvaletini yapacağı yere götürülmesi doğru bir tavır olacaktır. Bunun yanı sıra, yavru köpeğe belirlenen zaman dilimlerinin dışında mama verilmemelidir. Bu sayede, köpeğin tuvalet ihtiyacı kontrol altına alınacaktır. Yavru köpek; birtakım hareketler sergileyerek tuvaletinin geldiğini ima edecektir. Bu yüzden, onunla iyi anlaşan birinin tuvalet eğitimini vermesi doğru olacaktır. 

Köpek Nasıl Saldırganlaştırılır? 

Köpeğinin biraz daha cesaretli olmasını isteyenlerin her şeyden önce köpeklerine karşı sevgi dolu ve sabırlı davranması gerekir. Bunun yanı sıra, sosyalleşen bir köpeğin çok daha cesaretli olacağını söyleyebiliriz. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sinoz Leke kremi şikayetleri arttı! Şikayet Var’da yüzlerce şikayet çözüm bekliyor

HIZLI YORUM YAP