Beypazarı Soda'dan ilk açıklama! İsviçre'de yasaklanmıştı | Sağlık
DOLAR

32,4649$% 0.01

EURO

34,9002% 0.3

STERLİN

40,9303£% 0.65

GRAM ALTIN

2.434,56%-0,16

ÇEYREK ALTIN

3.970,00%-1,43

a

Beypazarı Soda’dan ilk açıklama! İsviçre’de yasaklanmıştı

Beypazarı Soda’nın yetkilisi, İsviçre’nin yüksek bor içeriği nedeniyle Beypazarı maden suyunu yasaklama kararına tepki gösterdi. İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu (FSVO), belirlenen güvenli bor miktarını aşan değerler tespit ettikleri gerekçesiyle, bir parti Beypazarı maden suyunun tüketilmemesi yönünde tavsiye ve toplatma kararı almıştı. Bu karar, belirli bir üretim tarihine sahip ürünler için geçerli.

Beypazarı yetkilisi, bor mineralinin sağlık açısından faydalı olduğunu ve bazı takviye gıdalarda yüksek miktarda kullanıldığını belirterek, İsviçre’nin kararını anlamakta güçlük çektiğini ifade etti. Ayrıca, Avrupa Birliği’nin üye ülkelerinde bor oranının daha yüksek limitlere izin verildiğini ve Beypazarı’nın birçok ülkeye ihracat yaptığını sözlerine ekledi.

Yetkili, yer altı kaynak sularının yağışlara bağlı olarak dönemsel olarak değişen mineral değerlerine sahip olduğunu, bu yüzden bor seviyelerinin de zamanla değişebileceğini vurguladı. 2022 ve 2023 ölçümleri sonucunda bor minerali değerlerinin sırasıyla 0,33 ve 1 olarak tespit edildiğini belirten yetkili, bu değerlerin uluslararası standartlar çerçevesinde güvenli olduğunu dile getirdi.

İsviçre’nin aldığı kararın maksatlı olabileceğini öne süren Beypazarı yetkilisi, konuyla ilgili resmi bir yanıt hazırlıklarına devam ettiklerini ve durumun açıklığa kavuşturulması için çalışmalarının sürdüğünü bildirdi

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Kura Sonuçları Youtube Üzerinden Canlı Yayında Açıklanacak

HIZLI YORUM YAP