2 Aylık Yavru Kedi Bakımı | Sağlık
DOLAR

32,5463$% 0.17

EURO

34,9642% -0.1

STERLİN

40,7221£% -0.24

GRAM ALTIN

2.446,48%0,44

ÇEYREK ALTIN

4.067,00%0,36

a

2 Aylık Yavru Kedi Bakımı

Yavru kedi sahiplenmek isteyenlerin sorumluluk sahibi olması şarttır. Çünkü, henüz annesinden yeni ayrılmış bir kedinin bakımı ve beslenmesi son derece zordur. Ayrıca, yavru kedinin bakımı ve beslenmesi için ciddi bir bütçe ayrılmalıdır.

2 Aylık Yavru Kedi Ne Yer? 

Bebek kedilerin ilk iki aylık sürede anne sütüyle beslenmesi son derece önemlidir. Tüm yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına tıpkı insanlar gibi anne sütüne büyük ihtiyaç duyarlar. Ancak, herhangi bir sebepten dolayı annesi olmayan yavru kediler için toz formül bebek sütlerinden faydalanılabilir. İçerisinde biberon ve anne sütünün de bulunduğu bu sütler; anne sütü alamayan kediler düşünülerek hazırlanmıştır. Bunun yanı sıra, yavru kedilerin kendilerine uygun bir mama ile tanıştırılmaları şarttır. Kuru veya yaş olmasından bağımsız olarak uygun bir kedi maması tercih edilebilir. Bu noktada, Royal Canin Mother&Babycat kuru mama ile yavru kedilerin beslenmesi adına doğru bir adım atılmış olunur. 

2 Aylık Yavru Kedi Boyutları 

İki aylık yavru kedinin boyutları hakkında net bir şey söylemek mümkün değildir. Çünkü, her kedi türünün farklı özellikleri vardır. Sarman kedilerin yavru iken çok zayıf olmalarına rastlanır. 800 ila 1200 gram arasında kiloya sahip kedilerin ideal boyutlarda olduğunu söylemek gerekir. Ancak, kedinin türüne, geçirmiş olduğu hastalıklara ve bakımına göre de boyutları farklılık gösterebilir. 

Annesinden Ayrılan Yavru Kedi Bakımı 

Annesinden ayrılan yavru kedinin yeni sahibine ve ortamına alışması kolay olmayacaktır. Ancak, kedisiyle yakından ilgilenen ve onunla oyunlar oynayan bir kedi sahibi sayesinde en çok birkaç hafta içerisinde kedinin alışma sürecini atlatacağını ifade edebiliriz. Yavru kedilerin yalnızca ayaklarının yıkanması tavsiye edilir. Onlara, çiğ et ve çiğ yumurta dışında diğer et türleri ve yiyecekler verilebilir. 

Yavru Kedi Gelişim Tablosu

2.5 haftanın sonunda kedi kendi tüylerini yalamaya başlayacaktır. Dördüncü haftada kedinin görme yeteneği engelleri aşacak seviyeye gelmiştir. 4-5 haftalar arasında yarım kilo ağırlığına erişmiştir. 

Yavru Kedi Bakımı Zorlukları

Yavru kedi bakımı zorlukları daha çok beslenmesi ve yeni ortamına alışması noktasında yaşanır. Kedi sahibinin sevecen ve sabırlı olması şarttır. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yeni kanser ilacı herkesi iyileştirdi, Bilim insanları açıkladı!

HIZLI YORUM YAP