Saç Kırıkları Neden Olur, Nasıl Alınır? | Sağlık
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Saç Kırıkları Neden Olur, Nasıl Alınır?

Saç Kırıkları Neden Olur, Nasıl Alınır? İnsanlar; dış görünüşleri sayesinde çevrelerinde dikkat çekmeyi başarırlar. Fakat, her insan dış görünüş konusunda şanslı değildir. Bilhassa saçlarda yaşanan sıkıntılar can sıkıcıdır. Hem genetik hem de çevresel faktörlerden dolayı saçlarıyla ilgili problem yaşayanların sayısı bir hayli fazladır. Saç kırıkları; en sık karşılaşılan sorunlardan birisidir. Birçok kişinin aklında saç kırıkları neden olur sorusu yer alır.

İlk olarak, saç kırığının ne olduğunu açıklayarak başlayalım! Saç kırığı; hasar görmesinden mütevellit saçların uçlarının kırılarak kopması olarak tanımlanabilir. Ayrıca, saçın nemini kaybetmesi söz konusudur. Bu durumu ortaya çıkaran çok sayıda faktör vardır. Bilhassa saçları ısıtmak, gereğinden çok kez sıcak suyla yıkamak, güneşten gelen mor ötesi ışınlara maruz kalmak, saç düzleştirici veya maşa kullanmak, perma yaptırmak, boyamak; saç kırıklarına neden olan etmenler arasında yer alır.

Saç Kırılması Nedir?Saç Kırılması Nedir?

Saç kırılması; bilhassa kadınlar için çok ciddi bir problemdir. Neredeyse her yaştan kadının bu sorun ile karşı karşıya kaldığından bahsedebiliriz. Bilhassa saçı uzun kadınların ellerine bir tutam saç alıp uçlarına dokundukları takdirde saç kırılması ile karşılaşacaklarından bahsetmek gerekir. Takdir edersiniz ki, kadınlar güzelleşmek uğruna farklı işlemlere başvururlar. Saç boyası, röfle veya perma gibi güzelleştirme işlemleri faydalı olduğu kadar birtakım dezavantajlı durumlara da sebebiyet verebilir. Bunun yanı sıra, saç spreyi, köpük ve jöle gibi saç şekillendiriciler de sıklıkla kullanılır. Ayrıca, kadınların fön çektirmeden veya maşa ile saçını dalgalandırmadan dışarı çıkmadıklarını da söylemek gerekir. Saç kırılması; bu gibi etmenlerin doğal bir sonucu olarak ortaya çıkar.

Saç kırılması; daha önce de ifade ettiğimiz gibi nemini kaybeden ve hasar gören saçların uçlarının kırılması ve kopmasıdır. Kırılan saç uçları; tahmin edebileceğiniz gibi saçın sağlıksız görünmesine sebebiyet verir. Bunun yanı sıra, kadınlar; saç kırılması yüzünden saçlarını sürekli olarak uçlardan kestirmek zorunda kalırlar. Bu durum; saçın uzama sürecini geciktirir. Bir başka deyişle, kadınlar; saçlarının çok daha uzun sürede istediği uzunluğa gelmesi gibi önemli bir problem ile karşılaşırlar.

Saç Kırıkları Neden Olur?

Saç Kırıkları Neden Olur?Birçok kişinin aklında saç kırıkları neden olur sorusu yer alır. Her şeyden önce, her bir saç teli üzerinde koruyucu tabakanın olduğunu ifade etmek gerekir. Ancak, koruyucu tabaka; bilhassa saç telinin ucuna doğru incelir. Bu durum; saç uçlarının olumsuz dış etkenler karşısında savunmasız kalmalarına sebebiyet verir. Saç telinin uç kısmı; kök ve telin orta kısmına kıyasla çok daha zayıftır. Buna ek olarak, saç telinin zaman içerisinde saç düzleştirici, boya ve diğer saç ürünlerine maruz kalması halinde ikiye ayrılmasına rastlanır. Söz konusu kırıkların en kısa sürede alınması şarttır. Aksi takdirde, saç; ilerleyen zamanlarda daha sık dolanır. Bu durum; sağlıksız bir saç görünümüne sebebiyet verir. Saç kırıklarının oluşma sebepleri şu şekilde özetlenebilir:

  • Perma ve saç boyası kullanımına gereğinden daha çok başvurulması
  • Saç kurutucu ve düzleştiricilerin sıklıkla kullanılması
  • Saçlara sıklıkla fön çekilmesi
  • Kadınların saçlarını devamlı olarak aynı şekilde arkaya doğru sıkı bir biçimde toplaması
  • Saçlarını toplamayı tercih eden kadınların bilhassa çok sıkı lastik kullanmaları
  • Saçın yapısına ve ihtiyacına hiçbir şekilde uygun olmayan bakım ürünlerinin tercih edilmesi

Yukarıdaki faktörler; saçın kısa sürede kurumasına ve cansızlaşmasına neden olur. Bu durum; tahmin edebileceğiniz üzere saçı kırılgan hale getirir. Bir başka deyişle, saç kırıkları meydana gelir. Birçok kişi; saç kestirmenin söz konusu kırık sorununu ortadan kaldıracağını düşünür. Fakat, kadınların saçlarını belirli aralıklarla kestirmeleri; kırık sorununa kalıcı bir çözüm getirmez. Saçlarda yalnızca görsel bir düzenlemeye rastlanır. Saçın onarılması oldukça önemli bir husustur. Bunun yanı sıra, kırık oluşmaması adına saçların taranmasına da dikkat edilmelidir. Bilhassa geniş dişli ve dişlerin uçları yuvarlak bir tarak tercih edilmelidir. Ayrıca, saçı fırçalarken de birtakım hususlar göz önünde bulundurulmalıdır. Saçın önce tarakla açılması gerekir. Ardından, saçı fırçalama işlemine geçilmelidir.

Saç Kırıkları Neden Olur Erkek

Saç Kırıkları Neden Olur Erkek

Nemsizlik; saçların kırılmasının en önemli sebebidir. Kuruyan saç uçları; tahmin edilebileceği üzere elastikiyetini kaybeder. Saçlar; eğilmeye ve bükülmeye elverişli hale gelir. Bir başka deyişle, dış etkenler karşısında savunmasızdır. Hatta, en ufak bir tarak darbesinin dahi saçın kırılmasına sebebiyet verdiğini söylemek gerekir. Yağlı saçlara sahip olan kişiler; saçlarının nasıl kırıldığını bir türlü anlayamazlar. Bu noktada, yağlı olanın saçlardan ziyade saç derisi olduğunu ifade etmeliyiz. Bu yüzden, saç diplerindeki saçlar dışarıdan fark edilecek şekilde yağlı gözükür. Ayrıca, uçlara gidildikçe saçtaki nem miktarı azalır. Bu yüzden, saç kırıkları meydana gelir.

Saç kırıkları; yalnızca kadınların yaşadığı bir sorun değildir. Erkeklerin de bu sorun ile karşılaşmalarına sıklıkla rastlanır. Birçok erkek; saç kırıkları neden olur sorusuna cevap arar. Bu noktada, erkeklerde saç kırıklarının oluşma nedenleri şu şekilde özetlenebilir:

  • Her şeyden önce, tıpkı kadınlar gibi erkeklerin de saçlarını boyamalarının kırılmaya sebep olacağını ifade edebiliriz. Çünkü, saç boyamak; tahmin edilebileceği üzere saçları yorar. Saçlarda kırılmaya sebep olacak türden büyük hasarlar meydana gelir.
  • Erkekler de kadınlar gibi saçlarını şekillendirmek adına birtakım araç gereçleri kullanabilirler. Saçların düzleştirilmesi veya şekillendirilmesi de saç kırıklarını ortaya çıkarır. Bunun yanı sıra, saçları kurutmak adına sıklıkla saç kurutma makinesinden yardım alınması da saç kırıkları sorununa sebebiyet verebilir.
  • Saç kırıkları; yetersiz ve yanlış beslenmenin doğal bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Bilhassa protein alamayan kişiler bu sorun ile karşılaşabilirler. Bu durum; saç sağlığını olumsuz etkiler. Saç kırıkları gibi ciddi bir sorun ile karşılaşmak istemeyenlerin beslenmelerine dikkat etmeleri bir gereklilikten ziyade zorunluluktur.
  • Birçok erkeğin uzun saçları vardır. Erkekler de kadınlar gibi saçlarını arkadan toplamayı tercih ederler. Fakat, saçların sürekli olarak sıkı bir şekilde toplanması ve toplarken de lastik iplerinin kullanılması; saç kırıklarına sebebiyet verebilir.
  • 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde piyasaya sürekli olarak yepyeni saç bakım ürünlerinin çıktığını ifade edebiliriz. Fakat, bu ürünlerin birçoğu kimyasal içeriklidir. İnsanlar; içeriğine aldırış etmeden söz konusu saç bakım ürünlerini kullanmayı tercih ederler. Ancak, kimyasal içerikli saç bakım ürünleri; saç kırıklarına sebebiyet verir. Bu yüzden, doğal içerikli saç bakım ürünleri tercih edilmelidir. Bu sayede, saçın ihtiyaç duyduğu bakım sağlanır. Ayrıca, saç uçlarının kırılmasının da önüne geçilir.

Kırık Saç Uçları Nasıl Düzelir?

Kırık Saç Uçları Nasıl Düzelir?

Kırık saç uçları; birçok insanın canını sıkan ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir husustur. Bu noktada, birçok kişi; kırık saç uçları nasıl düzelir sorusuna cevap arar. Gelin, bu konuya yakından bakalım!

  • Saçları dipten uca kadar onaracak türden doğal içerikli bir şampuan kullanılmalıdır. Kimyasal içerikli ürünlerden kesinlikle uzak durulmalıdır.
  • Saçlar; ısının zararlı etkisinden korunmalıdır. Fön makinesi, maşa ve düzleştirici gibi araçlar mümkün olduğunca az kullanılmalıdır. Maşa; bilhassa saç diplerine doğru uygulanmalıdır.
  • Saçları havluyla kurutmaktan kaçınılmalıdır. Saçı pamuklu bir tişörte sarmak daha iyi bir seçenek olabilir.
  • Sentetik olmayan, yumuşak kıllara sahip bir fırça tercih edilmelidir.
  • Saç uçlarını beslemek adına bilhassa saç bakım kremlerinden yardım alınmalıdır.
  • Avokado yağı ve Hindistan cevizi yağı gibi doğal yağlar saç kırıklarına çok iyi gelir. Doğal yağlar; saçlara sürülmelidir. Ardından, 15-20 dakika beklenmelidir. Bir sonraki aşamada, saçlar; bol ılık suyla durulanmalıdır. Ancak, doğal yağlar; saç diplerinden ziyade saç uçlarına sürülmelidir.
  • Son olarak, saç kırıklarına iyi gelen ürünlerden yardım alınabilir. Fakat, söz konusu ürünlerin kaliteli markaların doğal içerikli ürünleri olması önemli bir husustur.

Saç Kırılması Nasıl Geçer?

Kadınlar; Google’da saç kırılması nasıl geçer sorusuna cevap ararlar. Ayrıca, bu sorundan muzdarip olan erkeklerin sayısı da bir hayli fazladır. Bu noktada, doğanın insana sunduğu imkanlardan faydalanılabilir. Bir başka deyişle, doğal yöntemlerle saç kırılması sorununa çözüm bulmak mümkündür.

  • Her şeyden önce, Hint yağı kullanılabilir. Hint yağı; bitkisel bir yağ olmakla beraber içerisinde E vitamini, Omega 6 ve Omega 9 yağ asitlerini barındırır. Düzenli olarak kullanıldığı takdirde saçlardaki zayıflamanın önüne geçer.
  • Zeytinyağı; saç kırıklarına iyi gelir. Bilhassa sıcak zeytinyağı maskesi sayesinde saç kırıklarına etkili bir çözüm bulunur. Ayrıca, zeytinyağına Hindistan cevizi yağını ve argan yağını eklemek de karışımın çok daha işlevsel olması sağlar.
  • Shea yağı; mat ve kırılmış saçlar için idealdir. Bilhassa saç kırıklarının önüne geçmek adına işe yarar. Shea yağı ile saçların uzunluğuna ve yoğunluğuna göre değişecek şekilde saçlara masaj yapılmalıdır. Bu yağ; saç derisinden saç uçlarına kadar iyi bir şekilde yedirilmelidir. Düzenli olarak kullanıldığı takdirde saçlardaki kırıkları kısa sürede yok eder.
  • Jojoba yağı; vitamin ve mineraller bakımından bir hayli zengindir. Saçları kökten uca kadar beslemesi ile dikkat çeker. Hem pürüzsüz görünümlü hem de parlak saçlara sahip olmak isteyenler için en iyi seçenektir.
  • Kakao yağı; saç kırıklarına iyi gelen yağlar arasında bulunur. Etkili besin değerlerine sahip bir yağ olarak saçlara harika bir görünüm kazandırır.
  • Son olarak, menekşe yağının da saçlara çok iyi geldiğini söylemek gerekir. Saçlara masaj yapılarak uygulanabilecek türden bir yağdır.

Saç Kırılmasını Önlemek İçin Ne Yapılmalı?

Saç Kırılmasını Önlemek İçin Ne Yapılmalı?

Saç kırıkları; her yaştan kadın ve erkeğin başına gelebilecek türden bir problemdir. Birçok insan; aksi için uğraşsa da söz konusu saç kırıklarının önüne geçemez. Ancak, saç kırılmasını önlemek adına atılması gereken doğru adımları bilmek şarttır. Her şeyden önce, kişinin saçlarına gerekli önemi vermesi şarttır. Saç sağlığına dikkat edilmesi bir gereklilikten ziyade zorunluluktur. Nem; saç sağlığı adına olmazsa olmaz bir öneme sahiptir. Bu noktada, saçın nemini koruyan her türlü yöntemden faydalanılabilir. Bunun yanı sıra, aşağıdaki seçenekler de saç kırılmasını önlemek adına yapılması gerekenler arasında bulunur.

  • İnsanlar; saçlarını düzenli olarak yıkarlar. Fakat, saçların çok sıcak suda yıkanması asla tercih edilmemelidir. Çünkü, bu durum; saçların kısa sürede yıpranmasına sebebiyet verir. Ayrıca, banyonun ardından saçları kurutmak adına havludan yararlanılmamalıdır. Saçtaki nem alındıktan sonra saçların kendiliğinden kuruması beklenmelidir.
  • Saç kırıkları gibi ciddi bir sorun ile karşılaşmak istemeyenler; saçlarını açık halde bırakmalıdırlar. Ancak, saçın toplanmasının gerekli olduğu hallerde lastik ipler tercih edilmemelidir. Bilhassa kumaş ve benzeri iplerden yardım alınmalıdır. Ayrıca, saçların çok sıkı bağlanmaması da şarttır.
  • Takdir edersiniz ki, piyasada farklı ihtiyaçlara hitap eden çok sayıda tarak mevcuttur. Fakat, saç kırıkları sorunu ile karşılaşmamak adına bilhassa yumuşak ve geniş dişli taraklar tercih edilmelidir. Ayrıca, saçların ıslakken taranmaması gerekir. Çünkü, ıslak saçlar aynı zamanda narindir. Bunun yanı sıra, saçların yukarıdan aşağıya doğru kademe kademe olacak şekilde taranması önerilir. Bu durum; saçların çok daha kolay bir şekilde taranmasını sağlar.
  • Kişinin saç kırıklarından haberdar olması önem verilmesi gereken bir diğer husustur. Bu noktada, saç uçlarındaki kırıklar aldırılmalıdır. Bu sayede, kırıkların yukarı doğru ilerlemesinin önüne geçilir. Saç uçlarını düzenli olarak aldırmanın saçların çok daha hızlı bir şekilde uzamasını sağladığını da ifade etmek gerekir.
  • Birçok kadın; günlük hayatın veya iş hayatın bir gereği olarak açıcı, perma ve boyadan yararlanmak zorunda kalır. Uzmanlar; her ne kadar bu tip işlemleri için zararlı bulsalar da bazen insanların saçların boyatmaya mecbur kaldıkları da söylenebilir. Bu gibi hallerde, saçların kırılmasının ve hasar görmesinin önüne geçmek adına dikkatli olunmalıdır. Kalitesiz saç boyalarından kesinlikle uzak durulmalıdır. Ayrıca, perma veya saç boyama; bu işi iyi bilen kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir.
  • Saç kırıkları gibi ciddi bir sorun ile karşı karşıya olan insanların yaşam tarzlarında da birtakım değişiklikler yapmaları şarttır. Bilhassa ipek ve saten yastık kullanımı tercih edilmelidir.
  • 2022 yılını bitirmeye hazırlandığımız şu günlerde bazı ürünlerin saç kırıklarını önlemeye yaradığını söylemek gerekir. Onarıcı şampuanlardan yararlanmak mümkündür. Saçlara düzenli olarak bakım yapılmaması ve saçların beslenememesi; saç kırıkları sorununa sebebiyet verir. Bu noktada, saçları besleyecek ve onaracak türden doğal içerikli bir şampuan kullanılmalıdır. Ancak, kimyasal içerikli ürünlerden kesinlikle uzak durulmalıdır.
  • Saç kremleri de en az saç şampuanları kadar işe yarar. Saç kremi; düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde hem saç kırıklarını azaltır hem de saçların sağlıklı bir şekilde görünmesini sağlar. Tüm saç tiplerine uygun ve tamamlayıcı özelliği bulunan bir saç kremi tercih edilmelidir. Saç kremi; şampuanın ardından saçların uç kısımlarına uygulanmalıdır. Bu sayede, saçın en iyi şekilde beslenmesi sağlanmalıdır.
  • Teknolojinin gelişmesi sayesinde ortaya çok sayıda saç cihazı çıkmıştır. Birçok kadın; kurutucu, düzleştirici ve maşa kullanmayı tercih eder. Fakat, bu tür cihazlar; tahmin edebileceğiniz üzere yüksek ısı verir. Bu durum; saç tellerinin kırılmasına yol açar. Kadınlar; saçlarının daha güzel gözükmesini isterken tam aksine çok daha sağlıksız saçlar ile karşılaşırlar. Bu noktada, saç kırıklarına sebebiyet vermemek adına bu tür cihazlardan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Ancak, kullanılmalarının zorunlu olduğu hallerde saçlara öncelikli olarak ısıya karşı koruyucu doğal saç serumu uygulanmalıdır.
  • Son olarak, saçları tararken doğal ve yumuşak kıllara sahip bir fırçadan yardım alınmalıdır. Bilhassa plastik taraklardan kesinlikle uzak durulmalıdır.

Saç Kırığı Nasıl Alınır?

Saç kırıkları; birçok kişi için kabus niteliğinde bir sorundur. Bu sorun ile ilgili olarak merak edilen hususlardan birisi de saç kırığının nasıl alındığıdır. İnsanlar; kendilerine güvendikleri takdirde saç kırıklarını evde tek başlarına da alabilirler. Hem ıslak hem de kuru saçlara uygulanabilecek bir işlemdir. Uzmanlar; kuru saç ile çalışmanın daha iyi olacağını ifade ederler.

Kuru saç söz konusu olduğunda iki farklı seçeneğin var olduğunu söylemek gerekir. Her şeyden önce, kişinin başını öne eğmesi gerekir. Ardından, makası dik tutmak ve saçı tutup çekme hareketi ile hafif hafif kesmeye başlamak gereklidir. Bu sayede, saç uçlarındaki kırıklardan kontrollü bir şekilde kurtulmak mümkün hale gelir. Bunun yanı sıra, isteyenler; saçlarını örebilirler. Bu sayede, örme işlemi sırasında aralardan çıkan saç tellerini kesebilirler. Sağlıksız saçlar; örme işlemi sırasında kendisini belli eder. Bu yöntem; istenildiği takdirde saç tutamlarını burarak da uygulanabilir

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Saç ektirmek günah mı, Saç ektirmek caiz mi, Bunla ilgili hadis kaynağı nedir?

HIZLI YORUM YAP