Giresun'lu İdris Güven New York polis teşkilatında yarbay oldu | Giresun Haberleri, GÜNDEM
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Giresun’lu İdris Güven New York polis teşkilatında yarbay oldu

New York’un kalbinde görev yapan Türk polis İdris Güven, kariyerinde yeni bir döneme adım attı. Güven, ABD’nin en köklü polis teşkilatlarından biri olan New York Polis Departmanı’nda (NYPD) Yarbay rütbesine yükseldi.

Güven, 19 yıldır NYPD çatısı altında çeşitli görevlerde bulunarak emniyet teşkilatındaki merdivenleri hızla tırmandı. Türkiye’deki polis teşkilatı sisteminde 3. sınıf emniyet müdürüne denk gelen Yarbay rütbesine getirilen Güven, Türk asıllı bir polis olarak NYPD tarihinde bu seviyeye ulaşan ilk isim oldu.

AA’ya verdiği demeçte Güven, bu özel günü ailesi ve Türk toplumu adına mutlu bir gün olarak değerlendirdi. “Çünkü biz de burada artık varız. Benim gibi Türkiye’den gelip, çocukluğunu Türkiye’de geçirmiş bir insanın Amerika’da bu rütbeye ulaşmış olması da iki ülke ilişkilerinin ne kadar sıcak olduğunun göstergesidir” ifadeleriyle duygularını paylaştı.

Türk kökenli polis, şu anda NYPD’nin Cezai Soruşturma Bürosu’nda üst düzey bir pozisyonda görev yapıyor ve bu rütbe ile NYPD içindeki polislerin yüzde 99,5’inden daha yüksek düzeyde yer alıyor. Güven, terfi ettiği yeni rütbesiyle NYPD’deki Türk kökenli polisler arasında en yüksek rütbeye sahip isim konumunda bulunuyor.

Güven’in kariyeri, Türkiye’den ABD’ye göç eden bir ailenin çocuğu olarak başladı. Amerika’da eğitimini tamamlayan Güven, askeri kariyerine Amerikan Hava Kuvvetleri’nde astsubay olarak başlamış, ancak 11 Eylül olayları sonrasında polis olma kararı almıştı.

Polislik kariyerine Manhattan’da başlayan Güven, zaman içinde farklı bölgelerde görev alarak rütbe atlamış bir isim. Kendisi, bir röportajında meslek hayatındaki ilginç anılardan birini paylaşarak, Manhattan’da çalıştığı dönemde bir alışveriş merkezinde mağaza hırsızlığı yaparken yakalanan bir Türk cerrahla karşılaşmasının kendisini şaşırttığını anlatmıştı.

Güven, terfi töreninde, NYPD’de görev yapan Türk kökenli polislere başarılar dileyerek, Türk-Amerikan ilişkilerine katkı sağlayan bir isim olarak öne çıktı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kuzey Irak’ta Meydana Gelen Saldırıda 6 Asker Şehit Oldu, Toplumsal Tepki Artıyor

HIZLI YORUM YAP