Kuzey Irak'ta Meydana Gelen Saldırıda 6 Asker Şehit Oldu, Toplumsal Tepki Artıyor | GÜNDEM
DOLAR

32,1982$% -0.04

EURO

34,7767% -0.37

STERLİN

40,4752£% -0.04

GRAM ALTIN

2.442,20%-0,08

ÇEYREK ALTIN

3.976,00%-0,32

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Kuzey Irak’ta Meydana Gelen Saldırıda 6 Asker Şehit Oldu, Toplumsal Tepki Artıyor

Kuzey Irak’ta Meydana Gelen Saldırıda 6 Asker Şehit Oldu, Toplumsal Tepki Artıyor

Irak’ın kuzeyinde meydana gelen son dakika gelişmesinde, bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırı sonucunda 6 kahraman askerimizin şehit olduğu, 1 askerin de yaralandığı bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki bölgede gerçekleşen saldırıya ilişkin olarak yapılan açıklamada, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında sağlanan temasta 3 askerin şehit olduğu, 4 askerin ise yaralandığı ifade edildi.

ŞEHİT SAYISI ÖNCE 3 DENİLDİ

Son açıklamada, yaralı 4 askerden 3’ünün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi, bu durumla birlikte toplam şehit sayısının 6’ya yükseldiği vurgulandı. Bölgede gerçekleştirilen operasyonlar devam ederken, terörist sayısının 7’ye yükseldiği bilgisi de paylaşıldı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bu menfur saldırı sonucunda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Sosyal medyada ise şehit sayısındaki artış, kullanıcıların büyük tepkisini çekti. Birçok kullanıcı, olayla ilgili ihmali olan kişilerin görevden alınmasını talep ederken, toplumsal duyarlılık ve dayanışma çağrıları yapıldı. Olay, ülke genelinde derin bir üzüntü ve endişeye neden oldu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Halil Konakçı kimdir, Hangi Hristiyan Tarikatına Bağlı, Nerede Eğitim aldı?

HIZLI YORUM YAP