Giresun Milletvekili CHP'li Elvan Işık Gezmiş, "Giresun’a Dünya Fındık Merkezi Kurabiliriz" Dedi | Giresun Haberleri
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Giresun Milletvekili CHP’li Elvan Işık Gezmiş, “Giresun’a Dünya Fındık Merkezi Kurabiliriz” Dedi

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında Giresun’un sorunlarına dikkat çekti. Gezmiş, şehrin yeterli hizmet alamadığını ve göç sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirtirken, sağlık alanındaki eksikliklere de vurgu yaptı. Ayrıca, Güney Çevre Yolu ve şehir girişine yapılacak olan dal-çık projesini sorguladı.

Fındık üretiminde dünya lideri olduklarını ancak üreticilerin maliyetleri karşılayamadığını ifade eden Gezmiş, dönüm başına verilen desteğin yetersiz olduğunu belirtti. Milletvekili, “Milli Fındık Şurası”nın toplanması ve acil bir fındık politikasının belirlenmesi çağrısında bulundu, ayrıca Giresun’u “Dünya Fındık Merkezi” yapma önerisini sundu.

Gezmiş’in konuşmasında, Giresun’un ekonomik sorunlarına da değindiği belirtilirken, şehirdeki gençlerin göç etme eğiliminde olduğunu ve 2022 TÜİK verilerine göre gelir sıralamasında ilin son sıralarda yer aldığını aktardı. Ayrıca, Giresun’un altyapı, ulaşım, ve işsizlik sorunlarına vurgu yaptı, özellikle önceki dönemlerde kapatılan fabrikaların etkilerine değindi.

Gezmiş, Giresun’un sahip olduğu doğal kaynaklara dikkat çekerek, şehrin gelişimine katkı sağlamış olan Giresun Limanı’nın tekrar canlandırılması ve ticaret merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, bölgenin kalkınmasını destekleyecek ulaşım projelerinin hayata geçirilmesini talep etti.

Elektrik altyapısı, yollar, ve sağlık alanındaki eksikliklere de değinen Gezmiş, özellikle ildeki sağlık hizmetlerinin yetersizliğine vurgu yaparak, çevre felaketlerine dönüşebilecek maden işletmelerine karşı uyarılarda bulundu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Giresun’lu İdris Güven New York polis teşkilatında yarbay oldu

HIZLI YORUM YAP