CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş: Bu Bütçe Halkın Değil, Sarayın Bütçesi | Giresun Haberleri
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş: Bu Bütçe Halkın Değil, Sarayın Bütçesi

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Meclis’te görüşülmekte olan 2024 bütçesi hakkında yaptığı konuşmada, “Maalesef halkımızın değil, sarayın bütçesi ve evet oyu vermeyeceğiz” ifadelerini kullanarak bütçeyi eleştirdi.

Meclis Genel Kurulu’nda bütçeyi değerlendiren Gezmiş, ekonomik sorunlar başta olmak üzere birçok alanda sorunların had safhada olduğunu belirtti ve bütçenin sorunlara çözüm olmadığını ifade etti. Konuşmasında, “Bu bütçede büyük ekonomik sıkıntılar yaşayan milletimizin sorunlarına çare olacak reçeteler ne yazık ki göremiyoruz. Bu dönem, varsılla yoksul arasındaki farkın uçuruma dönüştüğü bir dönem olarak maalesef tarihe geçecektir.” dedi.

Gezmiş’in vurguladığı diğer noktalar arasında, yüksek enflasyon karşısında vatandaşların çaresizlik içinde olduğu, gençlerin umutsuz, çocukların geleceksiz, ailelerin çaresiz, yaşlıların ise büyük bir sessizlik içinde olduğu gerçeği yer aldı. Ayrıca, Türkiye’nin genç işsizlik oranıyla ilgili OECD ülkeleri arasında geride kaldığına ve ülkenin eğitim politikasının eksik olduğuna dikkat çekti.

Gezmiş, bütçe eleştirisi sırasında sarayın yüksek maliyetine vurgu yaparak, “İtibardan tasarruf olmaz” dedi ve sarayın günlük giderini eleştirdi. Ayrıca, çevre ve doğa konularına da değinerek, sarayın çevresindeki ağaç ve ormanlık alanların yok edildiğini ifade etti.

Sorarım şimdi sizlere:

1- Bir şey yapılacaksa neden Atatürk Orman Çiftliği’ne yapıldı?

2- Bu kadar şatafata ne gerek vardı?

Şimdi diyeceksiniz ki “her şeye muhalefetsiniz, bu bütçeye evet deyin” Gençlerin eğitimine, yurduna, işsizliğe, çocukların sağlıklı beslenmesine, uyuşturucuyla mücadeleye, memurun, işçinin, emekçinin geçimine yetecek bütçe ayırsaydınız; Elbette biz de “evet” derdik.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Giresun Milletvekili CHP’li Elvan Işık Gezmiş, “Giresun’a Dünya Fındık Merkezi Kurabiliriz” Dedi

HIZLI YORUM YAP