Türkiye'nin Yoksulluk Haritası Hazırlanıyor! | EKONOMİ
DOLAR

32,3975$% -0.14

EURO

34,7954% 0.11

STERLİN

40,7651£% 0.4

GRAM ALTIN

2.433,46%-0,20

ÇEYREK ALTIN

3.970,00%-1,58

a

Türkiye’nin Yoksulluk Haritası Hazırlanıyor!

Son yıllarda Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve döviz yükselişlerinin ardından halktaki yoksullaşma oranı önemli ölçüde yükseldi. Özellikle de pandemi sürecinde yaşanan işsizlik krizleri, yoksulluğun daha da derinleşmesine neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 1.2 milyon hanenin yoksulluk yardımı başvurusu yapması, CHP’yi bu konuda harekete geçirdi.

Coronavirüs salgınının ardından ülkedeki nüfusun önemli bir bölümü işsiz kaldı. Ayrıca kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin gibi seçeneklerle işinden uzak bırakılan vatandaşlar; ülkenin yoksullar sınıfına katılanlar arasında yerini aldı. İBB’nin eline geçen bu rakamın ardından, coronavirüs salgının getirdiği sonuçları da düşünen CHP yönetimi; Türkiye’nin yoksulluk haritasını hazırlayacağını açıkladı. CHP’nin Belediyelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun; konu hakkında CHP bünyesindeki tüm belediyelerle çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Basın açıklamasıyla bu gelişmeyi aktaran Seyit Torun; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı yoksulluk haritası modelinin, tüm Türkiye’ye entegre edilmesi gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyeleri Öncü Olacak

Kendisi de 2004-2014 yılları arasında Ordu Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Torun, konu hakkında partinin vardığı kararı şu sözlerle belirtti: “247 belediye başkanımızla gruplar halinde gerçekleştirdiğimiz toplantılarda konuyu detaylı olarak değerlendirdik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı ‘yoksulluk haritası’ modelini tüm belediyelerimize yaygınlaştırmak için çalışmaya başladık. Belediyelerimize gelen sosyal yardım başvurularını, belediyelerimizin farklı alanlardaki verilerini ve araştırmaları bir araya getirip, bölgelerde, yoksulluk haritaları çıkaracağız. Bu çalışmaya önce büyükşehir ve il belediyelerimizden başlıyoruz.”

AKP hükûmetinin son yıllarda çıkan yoksulluk oranlarını sakladığına emin olduklarını belirten Seyit Torun; araştırmalar sonucunda elde edecekler verilerle, belediye hizmetlerini de yoksulluk odaklı olarak geliştireceklerini açıkladı. Vatandaşların dertlerini dinleyebilmek ve çözüme ulaştırmak adına bu sistemin hazırlıklarına giriştiklerini belirten Torun; bu haritadan çıkan sonuçlar sayesinde yardım dağıtımını daha adil bir biçimde yapacaklarını açıkladı.

Koronavirüs Haritası Da Yolda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla oluşturulan yolsuzluk haritası projesi; birkaç gün önce hazırlıklarına başlanan koronavirüs haritasının devamında gelişen bir süreç oldu. İl ve ilçe belediyelerinin pandemide alınan tedbirleri ve harcanan rakamları da açıklamaya hazırlanan Kılıçdaroğlu ve ekibi; bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte, pandemi yardımlarında da ekonomik aksiyonlar almayı hedefliyor.

Yoksulluk haritası yardımlarının içinde yer alacak olan koronavirüs haritası yardımları; CHP’nin belediyelerdeki etkinliği sayesinde daha kapsamlı bir hale gelebilir.

Kaynak: Sözcü

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Üreticiler Sebzelerini Çöpe Dökerek İsyan Ediyor

HIZLI YORUM YAP