AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok | EKONOMİ
DOLAR

32,4383$% -0.2

EURO

34,8862% 0.01

STERLİN

40,7605£% -0.05

GRAM ALTIN

2.421,43%-0,03

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,10

a

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve başlangıçta belirlenen planın aynen uygulanacağını belirtti.

Bakan Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İŞKUR aracılığıyla engelli ve eski hükümlü vatandaşlara yönelik desteklerin artırılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Işıkhan, “İŞKUR aracılığıyla toplumsal bütünleşme sürecinde eski hükümlülere ve engellilere desteklerimizi sürdürüyoruz. Bazen hibe desteği niteliğinde de olabiliyor. Temel amacımız, eski hükümlülerin toplumla kaynaşmalarına destek vermek, çalışma hayatına katılmalarını sağlamak ve daha mutlu, üretken bireyler olmalarını desteklemektir. Hem engellilere hem de eski hükümlülere yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

“2024 yılı emekliler yılı olarak ilan edildi. Bu konuda çalışmalar var mı?” sorusu üzerine Işıkhan, birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşu ile hazırlanan protokoller üzerinde görüşmeler yaptıklarını ve belirli bir aşamaya geldiklerini belirtti.

Işıkhan, yakın zamanda basın mensuplarını da davet ederek bu konuda bir lansman gerçekleştireceklerini belirterek, “Yaklaşık 15-20 gün içinde elde ettiğimiz somut verilere dayanarak, emeklilere ayrıcalık tanıyan, onları ön plana çıkaran, onları destekleyecek her çalışmayı paylaşacağız.” dedi.

Emekli maaşlarına yönelik bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna Işıkhan, “Hayır, öyle bir planımız yok. Özellikle emeklilerin refahlarının artırılması benim en temel sorumluluğum. Sadece ekonomik refah değil, aynı zamanda sağlık ve diğer boyutları da göz önünde bulundurmalıyım. Bu kapsamda emekliler yılını gerçekleştireceğiz.” şeklinde yanıtladı.

“Asgari ücrette bir ara zam olacak mı?” sorusu üzerine Işıkhan, “Hayır, böyle bir gündemimiz yok. Başlangıçta aldığımız kararlar doğrultusunda devam ediyoruz. Temmuz ayında enflasyondan veya sözleşmelerden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak.” açıklamasında bulundu.

En düşük emekli aylığının asgari ücrete çıkarılması beklentisi olduğu ifade edilince Işıkhan, “Biliyorsunuz ki en düşük emekli aylığı zaten 10 bin lira. Temmuz ayında, enflasyondan veya sözleşmelerden kaynaklanan farklar kesinlikle emekli aylıklarına yansıtılacaktır. Bunun dışında asgari ücrette herhangi bir ara zam planımız yok.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

2024 Mart FED Faiz Kararı: Beklenti Anketi ve Tahminler

HIZLI YORUM YAP