Rustik Ev | Rustik Ev Dekorasyonu Tavsiyeleri | Baykuş Haber
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Rustik Ev

Rustik Ev; Ev dekorasyonu zannettiğinizden çok daha önemli! İnsanlar; yorucu bir iş gününün ardından evlerine geldiklerinde sevdikleri bir manzara ile karşılaşmayı tercih ederler. Evlerini de tarzlarına uygun bir şekilde dekore ederler. 2020’li yıllarla beraber ev dekorasyonunda bambaşka ürünlere yer verildiğini söyleyebiliriz. Minimalist bir anlayışın yanı sıra gösterişten asla vazgeçmeyenler de mevcut!

Ev dekorasyonu ile ilgili olarak son zamanlarda popüler olan terimlerden birisi de rustik ev! Siz de yazımızı okuyarak rustik ev hakkında çok işinize yarayacak türden tavsiyeler alabilirsiniz. O halde başlayalım!

Rustik Tarz Nedir?

Rustik tarz

Rustik ev dekorasyonu; rustik tarz olarak da bilinir. Çağımızın dekorasyon trendleri arasında ilk sıralarda yer alır. Modern yaşam içerisinde de kendisine yer bulur. Doğanın bir yansıması olarak da ifade edilebilir. Nostaljik ve doğal unsurları barındırması dikkat çekicidir. Siz de yaşam alanlarınızda rahatlık ve huzur olmasını istiyorsanız seçiminizi rustik tarzdan yana yapmalısınız.

Rustik tarz; kırsal yaşamı temsil etmesinden dolayı değerlidir. Bu noktada, kırsal yaşamın bir gereği olarak yoğun bir şekilde ahşap kullanılır. Ayrıca, el yapımı ürünlere sıklıkla yer verilir. Bilhassa stresli ve yorucu bir hayatı olanlar için en iyi seçenektir. İnsanlar; rustik mobilyalar ve malzemeler sayesinde kendilerini bir dağ evindeymiş gibi hissedebilirler. Bunun yanı sıra, doğal yaşamın bir parçası olma şansına da erişirler.

Rustik ev dekorasyonu

Rustik ev dekorasyonunun özellikleri saymakla bitmez! Her şeyden önce, huzur veren ve doğayla bütünleşen yaşam alanları olarak tanımlandığını söylemeliyiz. Avrupa’nın kırsal bölgelerinde kendisine yer bulmasının ardından zaman içerisinde Türkiye’de de popüler olmaya başlamıştır. Bilhassa günümüzde büyük evlerde de tercih sebebi olduğunu söylemeliyiz. Doğaya hayran insanlar; rustik ev dekorasyonu sayesinde kendilerini cennetteymiş gibi hissedebilirler. Bu dekorasyon stilinde tahmin edebileceğiniz gibi toprak tonları ön plana çıkar. Ayrıca, saf ağaç kullanımına da sıklıkla yer verilir. Yaşam alanlarına tabiat atmosferi getirmesi ciddi bir avantajdır.

Birçok kişinin aklında rustik dekorasyon malzemeleri nelerdir sorusu bulunuyor. İşlenmemiş ham odunlar, örgülü ürünler, eskimiş tablolar, desenli kilimler, eskitme ve hasır sandalyeler; rustik tarzın vazgeçilmezleri arasında bulunur. Siz de bu tür ürünlere yaşam alanınızda yer vererek rustik tarzdan faydalanabilirsiniz.

Rustik Ev Dekorasyonu Tavsiyeleri

Rustik dekorasyon; yıllardan bu yana doğada bulunan hammaddelerin modern malzemeler ile bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Yalnızca eski dokulardan ve öğelerden oluşması söz konusu değildir. Bu noktada, rustik dekorasyonu tercih edenler aşağıdaki tavsiyelerden yararlanabilirler.

  • Rustik tarzın olmazsa olmazı kesinlikle ahşaptır. Ahşap; bilhassa 2010’lu yıllarla beraber dekorasyonda daha çok tercih edilmeye başlanmıştır. Ahşabın kendisine özgü bir çekiciliği mevcuttur. Bu yüzden, her geçen gün daha çok kişinin ahşap odaklı dekorasyon stillerine yöneldiği söylenebilir. Rustik dekorasyonda evin neredeyse her bir bölümünde ahşaptan yapılmış eşyalara rastlanır. Boyanmış, verniklenmiş veya farklı bir forma sokulmuş kaplama ahşaplar; rustik ev dekorasyonu adına hayati önem taşır.
  • Yaşam alanında rustik bir atmosfer yaratmak zannedilenden çok daha kolay! Bunun için zannedildiği gibi pahalı mobilyalar almak da gerekmiyor. Hali hazırda kullanılan ahşap formları tamamlayacak eski ve antik objeler tercih edilebilir. Hem eskicilerde hem de antik eşya satan alışveriş sitelerinde rustik tarz ile yüzde yüz sağlayacak türden aksesuarlara erişilebilir.
  • Seramik, mermer ve doğal taşlar da rustik tarzın vazgeçilmezleri arasında bulunur. Bilhassa doğal taşların evlerin farklı yerlerinde kullanılması ciddi anlamda fark yaratacaktır.
  • Son olarak, bu tarzı benimseyenlerin modern olmaktan çekinmelerine gerek olmadığını söylemek gerekir. Bu tarza uygun malzemeler ile modern öğelerin birleşimi ortaya harika görüntüler çıkarabilir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Vegan Alışveriş Siteleri

HIZLI YORUM YAP