İstanbul'da Taksi Plakaları neden pahalı? | EKONOMİ
DOLAR

32,5330$% 0.25

EURO

34,8753% 0.35

STERLİN

40,7703£% 0.43

GRAM ALTIN

2.429,27%-0,37

ÇEYREK ALTIN

4.024,00%-1,14

a

İstanbul’da Taksi Plakaları neden pahalı?

Yaklaşık olarak uzun yıllardır bu konu hakkında araştırma yapıyorum bugün güzel Anadolu bir taksici ile görüştüm. dertliydi sordum nasıl işler, Abi dedi işler iyi desek yalan olur, bizim insanımızda taksi kültürü yok askeri ücretli taksiye nasıl binsin?

Doğru nasıl binsin haklıydı, kısa mesafe dahi 15 TL..

İLK DEFA BU KADAR MERT BİR TAKSİCİ GÖRDÜM

Sorum bir kaç soru dedim ki İBB taksileri bir arada toplamaya çalışıyor maaş vs ne diyorsun kimseye güvenmiyorum sonra birisi gelecek oda diyecek taksi benim..

Bu taksi plakaları resmen bedava verildi diyor, eski plaka sahipleri için nasıl yani dedim.

Güzel abim bu taksi plakaları durumum yok gelirim yok diyene verildi ama yandaşa verildi sonra ‘da arttı fiyatı dedi Allah aşkına 600 TL veriyorum günlük taksiye dedi..

Araştırdım ve baktım bir çok ihale olmuş ama bir şey dikkati mi çekti..

Adanalı Zeynep ev kadını olduğu için taksi plakası alamamış..

Ben bazen şaşırıyorum ciddi manada devletin buna el atması gerek çünkü bu  taksi işinde büyük bir rant var, bu kadar pahalı plaka olmasını geçtim bir kişide 3,4,5 plaka var bu servet nereden geliyor. Üstelik kimi zaman bedava verilen bu plakalar neden bu kadar pahalı..

Ben devletin ev özellikle büyük şehirlerden başlayarak bu talan düzene son vermesi gerektiğini aynı şekilde taksicilerin devlete bağlı olarak çalışabilmelerini istiyorum..

Kısacası bedava verilen plakaların bu kadar artmasının önüne geçilmesi gerekmez mi? İnsanımızın %80 yakını asgari ücretli yahu 🙂

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak Partili Binali Yıldırım’ın Serveti Koç ve Sabancıları Geçtiği iddia edildi!

HIZLI YORUM YAP