Dünyanın en büyük petrol şirketleri Shell ve Aramco'dan petrol çıkışı: Tüm dünya bu gidişten korkmalı... | EKONOMİ
DOLAR

32,2443$% -0.32

EURO

34,7980% -0.16

STERLİN

40,6262£% -0.07

GRAM ALTIN

2.409,40%0,68

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,32

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Dünyanın en büyük petrol şirketleri Shell ve Aramco’dan petrol çıkışı: Tüm dünya bu gidişten korkmalı…

Dünyanın en büyük petrol şirketleri Shell ve Aramco’dan petrol çıkışı: Tüm dünya bu gidişten korkmalı…

Aramco CEO’su olarak görev yapan Nasser yapılan taleplerde toparlanma yaşanacağı zaman “dünya yedek petrol üretim kapasitesinin olmamasından dolayı endişelenmelidir” ifadelerini kullandı.

Saudi Aramco CEO’su Amin Nasser, yedek olarak olarak hazırda tutulan küresel petrol üretim kapasitesinin günden güne azalarak devam eden artışlar olduğunu ve Çin’in sıfır KOVID politikasını sona erdirdiği ve havacılık talebinin tamamen toparlandığı zaman talepteki toparlanmanın etkisi konusunda dünyanın “endişelenmesi” diyerek dünya kamuoyuna duyurdu.

Energy Intelligence Organize ettiği etikinlite konuşma yapmak için kürsüye çıkan Shell CEO’su Ben van Beurden, fiyatlar yüksek olduğu için yatırımların ekseninin değişe bileceğini konuşmasında özellikle altını çizdi.

Aramco CEO’su Nasser

Nasser Londra’daki Energy Intelligence Forum’da yaptığı açıklamada, “(Piyasa) dünyanın farklı bölgelerinde durgunluk olursa talebe ne olacağına odaklanıyor, arz temellerine odaklanmıyorlar.” dedi.

Shell CEO’su Beurden de, petrol ve gaz projelerinin üretilmesi ve karşılığını vermeye başlamasının onlarca yıl alabileceği düşünüldüğünde, mevcut yüksek fiyatların sermaye yatırımlarında kolayca bir değişiklik yaratmadığını söyledi.

Kaynak : Baykushaber.com

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Raif Yavuzyılmaz ‘ın kaleminden: Türkiye’nin yeni sorunu! Avrupalı zengin mülteciler…

HIZLI YORUM YAP