TİP Milletvekili Can Atalay'ın Tahliye Talebi Yine Reddedildi: Dosya Bir Kez Daha Yargıtay'a Gönderildi | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • TİP Milletvekili Can Atalay’ın Tahliye Talebi Yine Reddedildi: Dosya Bir Kez Daha Yargıtay’a Gönderildi

TİP Milletvekili Can Atalay’ın Tahliye Talebi Yine Reddedildi: Dosya Bir Kez Daha Yargıtay’a Gönderildi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye talebi bir kez daha reddedildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı doğrultusunda Can Atalay hakkında karar vermesi için dosyayı Yargıtay’a gönderdi.

Olayın Arka Planı:

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde seçilmesi üzerine hakkındaki yargılamanın durması ve tahliye edilmesi talebiyle Yargıtay’a başvurdu. Ancak Yargıtay’ın talebi reddetmesi üzerine Atalay, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu. Anayasa Mahkemesi, “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine hükmetti ve Atalay’ın yeniden yargılanarak tahliyesine karar verdi.

Ancak yerel mahkeme, Anayasa Mahkemesi’nin kararına uymayarak dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesine gönderdi. Bu aşamada da ceza dairesi, ihlal kararına uymadı.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 21 Aralık’taki gündem toplantısında Atalay hakkındaki ihlal kararına uyulmaması nedeniyle ikinci bireysel başvuruyu inceleyerek karara bağladı. Yüksek Mahkeme, Atalay’ın “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma”, “kişi hürriyeti ve güvenliği” ile “bireysel başvuruda bulunma” haklarının ihlal edildiğine hükmetti ve ayrıca Atalay’a 100 bin lira tazminat ödenmesini kararlaştırdı.

Gerekçeli karar daha önce Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Ancak son gelişmeler üzerine dosya bir kez daha Yargıtay’a gönderildi, ve Can Atalay’ın tahliye edilip edilmeyeceği belirsizliğini koruyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Şehit Er Enis Budak’ın Cenazesinde Özgür Özel’e Yönelik Protesto: Aile, Olayla İlgimiz Yok

HIZLI YORUM YAP