Şehit Er Enis Budak'ın Cenazesinde Özgür Özel'e Yönelik Protesto: Aile, Olayla İlgimiz Yok | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Şehit Er Enis Budak’ın Cenazesinde Özgür Özel’e Yönelik Protesto: Aile, Olayla İlgimiz Yok

Şehit Er Enis Budak’ın Cenazesinde Özgür Özel’e Yönelik Protesto: Aile, Olayla İlgimiz Yok

CHP Lideri Özgür Özel, şehit Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın cenazesinde protesto edildi. Cenaze töreni sırasında yaşanan olay sonrasında şehidin ailesi bir açıklama yaparak olayla ilgilerinin olmadığını belirtti.

Cenaze tören alanında “Özgür dışarı” sloganları ile karşı karşıya kalan Özgür Özel’e yönelik protestolar, şehidin ailesini de etkiledi. Budak’ın amcası Kenan Budak, protestoların aileleriyle bir ilgisi olmadığını vurgulayarak, “Protestoların ailemiz ile ilgili olamaz. ‘Şehidin babası tepki gösterdi’ diye yazanlar olmuş. Bunların hepsi yalan. Özgür Bey bizim ailenin de çocuğudur, Manisa’nın da çocuğudur. Onunla da gurur duyarız.” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında, Türk kültüründe böyle durumlarda kavga ve gürültünün olmadığını belirten Budak, sadece şehit cenazesinde değil, normal bir cenazede bile bu tür olayların yaşanmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, provokasyonu kınayan Budak, bu tür davranışların ülkeye, insanlığa ve şehide karşı saygısızlık olduğunu dile getirdi.

Özgür Özel de yaşanan olaylarla ilgili açıklamasında, provokasyonun önceden haber aldıklarını ve uyarıldıklarını belirtti. “Dün gün boyunca şehit cenazemize katılacağımı, şehidimize sahip çıkacağımızı ifade ettim ve bu provokasyonların amacının ne olduğunu bildiğimi söyledim.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Gaziantep’teki bir şehidin cenazesine gönderilen çelengin parçalanıp fırlatılmasıyla ilgili olarak da bilgi verildi. Özgür Özel’in gönderdiği çelengin parçalandığı ve fırlatıldığı belirtilirken, çelengi parçalayan kişinin 2018 yılında AKP’den aday adayı olan Kenan Öztürk olduğu ifade edildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İYİ Parti’nin Ankara adayı için flaş iddia Servet AVCI aday mı oluyor?

HIZLI YORUM YAP