İYİ Parti’nin Ankara adayı için flaş iddia Servet AVCI aday mı oluyor? | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

İYİ Parti’nin Ankara adayı için flaş iddia Servet AVCI aday mı oluyor?

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere doğru siyasi partiler aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. İYİ Parti ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için iddialı bir ismi aday göstermeye hazırlanıyor. Genel Başkan Meral Akşener’in liderliğindeki parti, Ankara’da güçlü bir adayla seçimlere katılarak önemli bir başarı elde etmeyi hedefliyor.

Parti içi kulis bilgilerine göre, İYİ Parti’nin Ankara adaylığı için Servet Avcı’ya teklif götüreceği konuşuluyor. Cumhuriyet gazetesinden Merve Kılıç’ın haberine göre, Meral Akşener’in öncelikli hedefi, Ankara, İstanbul, Adana ve Mersin’de güçlü adaylar belirleyerek seçimlere iddialı bir şekilde girmek.

Öte yandan, İstanbul’da İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’nun, Ankara’da ise Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural’ın adaylık düşüncesi olduğu ancak Zorlu ve Kavuncu’nun adaylığa çekimser yaklaştığı belirtiliyor.

Adana ve Mersin illeri için de İYİ Parti’nin belirlediği isimler konuşuluyor. Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ayyüce Türkeş Taş’ın, Mersin’de ise Burhanettin Kocamaz’ın adaylık için düşünüldüğü ifade ediliyor.

SERVET AVCI KİMDİR?

Servet Avcı, 1965 yılında Trabzon’un Sürmene ilçesinde doğdu. İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra Başbakanlık Basın Müşavirliği görevinde bulundu. Bir dönem Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı ve Nizam-ı Alem Ocakları Kurucu Genel Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Avcı, siyasi kariyerinde de BBP’de Genel Başkan Yardımcılığı ve MHP Merkez Yönetim Kurulu üyeliği gibi görevler üstlendi. Gazetecilik kariyerinin yanı sıra gençlik ve siyaset alanlarında da aktif rol alan Servet Avcı’nın, Ankara’da İYİ Parti’nin adayı olarak gösterilmesi parti içinde ve kamuoyunda dikkatle takip edilmektedir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yeniden Refah Partisi ve AKP Arasında Yerel Seçim İttifakı İçin Görüşme: Sürpriz İttifak Daveti

HIZLI YORUM YAP