TBMM Başkanı Şentop, GDAÜ PA Daimi Komite Toplantısını gerçekleştirdi | SİYASET
DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

a

TBMM Başkanı Şentop, GDAÜ PA Daimi Komite Toplantısını gerçekleştirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, video konferans ile Güneydoğu Avrupa İş birliği Süreci Parlamenter Asamblesi (GDAÜ PA) Daimi Komite Toplantısın da bulundu. Şentop, Türkiye’nin dönem başkanlığını yürüttüğü Güneydoğu Avrupa İş birliği Süreci’nin (GDAÜ) ortalama çeyrek asırdır bölgenin huzur ve refahına hizmet ettiğini söyledi.

 

 

TBMM’deki makamından katıldığı toplantıda sözlerine başlarken katılımcıları selamlayan Şentop, çevrimiçi de olsa toplantıya katılmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Yaklaşık bir yıldır dünyayı derinden etkileyen küresel bir salgınla her birlikte mücadele edildiğini belirten Meclis Başkanı Şentop, salgının, her kıtadan, her ırktan, her dilden, her dinden ve her renkten insanı etkilemeye devam ettiğini söyledi. Aşı çalışmalarıyla ilgili müjdeli haberler gelmeye başlamasını memnuniyetle takip ettiğini ifade eden Şentop, “Bu musibetten inşallah en kısa zamanda hep birlikte ve dayanışma içinde kurtulmayı başaracağız. Toplantılarımızı yine bir arada, yüz yüze gerçekleştirebilmeyi diliyorum” dedi.

‘BAĞLARIN KUVVETLENDİRİLMESİ İÇİN GÜÇLÜ BİR ADIM ATILMIŞTIR’

Derin tarihi ve kültürel bağlara sahip Güneydoğu Avrupa’nın, ortak değerlerinden birinin de yakın komşuluk geleneği olduğunu kaydeden Şentop, “Bu geleneğin güzel bir örneği olan Güneydoğu Avrupa İş birliği Süreci yaklaşık çeyrek asırdır bölgenin huzur ve refahına hizmet etmektedir. Sürecin parlamenter boyutunun, 2014’te kurumsallaştırılması ve Güneydoğu Avrupa İş Birliği Süreci Parlamenter Asamblesi’nin hayata geçirilmesiyle ülkelerimiz arasındaki bağların kuvvetlendirilmesi için güçlü bir adım atılmıştır. Dönem başkanlığı önceliklerimizi belirlerken, Güneydoğu Avrupa İş Birliği Süreci Parlamenter Asamblesi’nin temel prensipleri olan ‘kapsayıcılık’ ve ‘bölgesel sahiplenme’ anlayışını esas aldık. ‘Bölgesel sahiplenme’ ve ‘kapsayıcılık’ ilkelerini gözeterek, bölgede özgün iş birliği mekanizmalarının geliştirilmesi üzerinde de hassasiyetle durmaktayız” diye konuştu.

 

‘GÜNEYDOĞU AVRUPA’YI GELECEĞE BAĞLAMAK İSTİYORUZ’

Türkiye’nin, bölgenin kendi inisiyatifi ile inşa edilmiş yegane girişimi olarak önem taşıyan Güneydoğu Avrupa İş Birliği Süreci Parlamenter Asamblesi’ne ayrı bir önem verildiğine dikkat çeken Şentop şunları söyledi:

“Türkiye olarak biz, Güneydoğu Avrupa’da iyi komşuluk ilişkileri perspektifinde; yabancı düşmanlığı, İslamofobi ve göçmen karşıtlığı gibi modern küresel sınamalar karşısında insani değerler temelinde tesis edilmiş ortak duruşun temin ve inşa edilmesi vizyonunu paylaşıyoruz. Bölgemizde istikrar, güven ve iş birliğini geliştirerek Güneydoğu Avrupa’yı geleceğe bağlamak istiyoruz. Ülkemizin yürütmekte olduğu dönem başkanlığı kapsamında gerek yürütme gerekse yasama organları olarak Parlamentolarımız arasında üretken bir faaliyet takvimi icra ediyoruz. GDAÜ PA Türk Grubu Üyesi Gaziantep Milletvekili Sayın Derya Bakbak’ın başkanlığında gerçekleştirilecek Daimi Komite toplantısında, Parlamenter Asamblesi’nin önümüzdeki döneme ilişkin çalışmaları ele alınıp, bir faaliyet takvimi oluşturulacaktır. Bu toplantı bağlamında, sekretarya kurulması sürecinde de ilerleme kaydedilmesini arzu ediyoruz.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Av.Mahmut TANAL: Ak Parti’de bedelli askerlik yaparak Maaş Alan vekilleri deşifre etti

HIZLI YORUM YAP