Özgür Özel, CHP'nin 8. Genel Başkanı Seçildi: İşte Detaylar | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Özgür Özel, CHP’nin 8. Genel Başkanı Seçildi: İşte Detaylar

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşti. “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla düzenlenen bu önemli etkinlikte 1366 delege, yeni genel başkanlarını seçmek için oy kullandı.

Genel başkan adayı olabilmek için yeterli imzaya, 13 yıl boyunca genel başkanlık görevini yürüten Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanı ile Manisa Milletvekili Özgür Özel ulaşabildi. Dün sabah saatlerinde İlhan Cihaner ve ardından Örsan Kunter Öymen adaylıktan çekildiklerini açıkladı. Eski milletvekili adayı Ünal Karahasan ise yeterli imza sayısına ulaşamadı. Bu durumda, genel başkanlık yarışı Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında gerçekleşti.

İlk tur sonuçlarına göre, Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. Ancak hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı.

İkinci tur sonuçlarına göre, 13 buçuk yıldır genel başkanlık görevini yürüten Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakan Özgür Özel, aldığı 812 oy ile CHP’nin 8. Genel Başkanı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ise ikinci turda 536 oyda kaldı.

Özgür Özel, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, “Hayatımın en büyük onurunu yaşıyorum. Bunu Türkiye’nin ve CHP’nin 100. yılında, Türkiye’nin 100. yılında kurulan ilk sandığında ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliğiyle ve hepinizin desteklediği şekilde şahsımıza verilen bu görevi layıkıyla yerine getirdiğiniz için size teşekkür ediyorum.” dedi. Özgür Özel ayrıca, yerel seçimlere odaklanacaklarını ve parti içindeki iyileştirmeleri hayata geçireceklerini vurguladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AKP’li Erdoğan, İYİ partinin projesini yaptı “Genç Kart”

HIZLI YORUM YAP