Erdoğan, Ankara ve İstanbul Adayları Seçti, Haluk Bayraktar, Ziya Selçuk | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Erdoğan, Ankara ve İstanbul Adayları Seçti, Haluk Bayraktar, Ziya Selçuk

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte iktidar partisinde aday belirleme süreci hız kazanırken, Ankara ve İstanbul için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan rapor, kritik isimleri ortaya çıkardı. Yeniçağ’ın ulaştığı rapor, yapay zeka destekli analizlerle hazırlanmış ve iki şehrin kazanacak adaylarını belirlemiş.

Siyasi danışmanlık şirketi tarafından hazırlanan raporda, Ankara için eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul için ise Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın abisi Haluk Bayraktar’ın kazanacak aday olarak gösterildiği belirtildi. Rapora göre, Selçuk’un Ankara’da yüzde 52 ile kazanacağı, Haluk Bayraktar’ın ise İstanbul’da yüzde 53 ile öne çıkacağı öngörülüyor.

Raporda, Erdoğan’a sunulan diğer isimlerin kapsamlı bir değerlendirmesinin yapıldığı ve Murat Kurum, Turgut Altınok, Veysel Tiryaki, Mustafa Tuna, Adil Karaismailoğlu, Fahrettin Koca, Mehmet Tevfik Göksu’nun aday yapılmaları durumunda İstanbul ve Ankara’da mevcut belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a yenileceği belirtiliyor.

Özellikle Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar hakkında yapılan değerlendirmede, “Savunma sanayiindeki bağımsızlığına dair potansiyel gerçekliği toplum nezdinde Selçuk Bayraktar’ın siyaset dışı kalmasının daha işlevsel olacağı” ifadesi dikkat çekiyor.

Raporun, AKP’nin Ankara ve İstanbul adaylarını belirlemede önemli bir rol oynayacağı belirtilirken, kritik isimlerin kazanma potansiyeli ve handikapları detaylı bir şekilde ele alındığı raporun kamuoyu ve siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırması bekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHP genel Başkanı, Özgür Özel Filistin’e gidiyor! Erdoğan’a sende gel cesaretin varsa dedi

HIZLI YORUM YAP