CHP genel Başkanı, Özgür Özel Filistin'e gidiyor! Erdoğan'a sende gel cesaretin varsa dedi | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • CHP genel Başkanı, Özgür Özel Filistin’e gidiyor! Erdoğan’a sende gel cesaretin varsa dedi

CHP genel Başkanı, Özgür Özel Filistin’e gidiyor! Erdoğan’a sende gel cesaretin varsa dedi

Nevşehir’de gerçekleşen bir etkinlikte konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye’nin Filistin’e olan destek söylemlerinin ötesine geçilmesi gerektiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu. Özel, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine gelişinin 104. yıl dönümü vesilesiyle yaptığı konuşmada, Filistin’e duyulan desteğin somut eylemlerle gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Önümüzdeki günlerde Filistin’e yapacağı ziyareti duyuran Özel, bu ziyaretin sadece sözle değil, eylemle destek anlamına geldiğini ifade etti. İsrail ile yapılan ticaretin samimiyetle bağdaşmadığını söyleyen Özel, Erdoğan’ı da bu konuda samimi olmaya davet etti.

Özgür Özel’in Filistin konusundaki çıkışları şu şekilde:

“Sadece sözle, Filistin’e destek olunmaz. Sadece kınayarak olunmaz. Eylemle olur. Bunun için eğer yapacaksanız, İsrail’e ambargo uygulayacaksınız.

Filistin için güzel sözler söylemek, sonra da yakın çevrenize ait kişilerin gemileriyle ticaret yapmak samimiyet değildir.

Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum: Ben önümüzdeki günlerde Filistin’e gidiyorum. Cesaretin varsa, bu ülkedeki tüm siyasi partilerin liderleriyle birlikte, bizimle birlikte Filistin’de olursun.

1967 sınırlarında, Doğu Kudüs’ün başkent olduğu bağımsız bir Filistin devletini savunmaya, Filistin’in yanında durmaya; buna saygı gösterirse İsrail devleti ile de en iyi ilişkileri kurmaya, CHP’nin tarihi şahitlik etmiştir.

Ancak bir yanda bu kadar büyük bir zulüm varken, mazlumlar, mağdurlar varken; güçlünün yanında durmak doğru değildir. Hünkar’ın söylediği gibi; gücünü göstereceksin mazluma, mağdura değil, zalime göstereceksin.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AKP’li eski MKYK üyesi Mücahit Birinci Vatan Haini Said Nursi’yi savundu!

HIZLI YORUM YAP