AKP’li eski MKYK üyesi Mücahit Birinci Vatan Haini Said Nursi'yi savundu! | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

AKP’li eski MKYK üyesi Mücahit Birinci Vatan Haini Said Nursi’yi savundu!

Diyarbakır’da ilkokul öğrencilerinin “Tarih Yazan Çocuklar Projesi” kapsamında Said Nursi gibi giydirilmesi, AKP’li eski MKYK üyesi Mücahit Birinci tarafından savunuldu. Skandal uygulama, ilkokullardaki dinselleşme tartışmalarını alevlendirdi ve büyük bir tepkiyle karşılandı.

Valiliğin düzenlediği projede, öğrencilerin Said Nursi’nin yaşamını anlatan etkinliklere katılması ve onun giyim tarzını benimsemesi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, ilkokul öğrencilerinin bu şekilde giydirilmesi, eğitim sistemindeki dinselleşme tartışmalarını bir kez daha gündeme getirdi.

AKP’nin eski MKYK üyesi Mücahit Birinci, konuyla ilgili olarak sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “Doğal… Haber içeriğine göre, çocuklar, Nazım Hikmet’ten, Aziz Sancar’a, Bediüzzaman Said Nursi’ye, bu toprakların fikri, içtimai, ilmi mimarlarını anmışlar” şeklinde bir savunma yaptı. Birinci, uygulamayı sorgulayanlara “Ne var bunda?” diyerek, Said Nursi’yi öven sözlerle devam etti. “Bediüzzaman Said Nursi, bu coğrafyanın insanı üzerinde büyük emeği olan manevi mimarlardan biridir. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’daki ilkokullardaki skandal görüntüler, eğitim sistemindeki ideolojik tartışmaları tekrar gündeme getirirken, toplumda geniş bir tepkiyle karşılandı. Özellikle çocukların vatan hainleri gibi kişilere özendirilmesi tartışma konusu olmaya devam ediyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Meral Akşener’den Çarpıcı Açıklamalar: İmamoğlu ve Yavaş Kaçtı

HIZLI YORUM YAP