Diyarbakır’da kayyım belediyesi bir bulvara Cumhuriyet düşmanı olan Şeyh Said'in adını verdi! | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Diyarbakır’da kayyım belediyesi bir bulvara Cumhuriyet düşmanı olan Şeyh Said’in adını verdi!

Diyarbakır’da kayyım belediyesi bir bulvara Cumhuriyet düşmanı olan Şeyh Said’in adını verdi!

Türk milletinin kanını döken, ülkeyi dış kuvvetlere satan radikal İslamcı Şeyh Said’in adı Diyarbakır’daki bulvara verildi, Sonrasında yaşanan olaylar ise  Türkiye Cumhuriyeti içinde ne kadar ‘da hain varmış dedirtti.

Diyarbakır’da kayyım belediyesinin Şeyh Said’in adını bir bulvara vermesiyle başlayan tartışmaların yankıları sürüyor. Ancak şimdi de kentteki surlara, Cumhuriyet düşmanı Şeyh Said ve Seyit Rıza gibi figürlerin posterleri asıldı, Türkiye gündeminin en çok konuşulan isimleri arasına girdi.

Bu olay, son günlerde gündemin zirvesinde yer alan Şeyh Said ve Seyit Rıza gibi Cumhuriyet düşmanı kişiliklerle ilgili tartışmaların daha da alevlenmesine neden oldu. Diyarbakır’daki kayyım belediyesinin adı geçen bulvara isim vermesi, siyaset sahnesine de sıçradı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, Şeyh Said tartışmalarıyla ilgili yaptığı sosyal medya açıklamaları sebebiyle disipline sevk edildi. Şeyh Said ve Seyit Rıza gibi isimler etrafında dönen bu polemik, daha da geniş kitlelere yayıldı.

Tartışmalar devam ederken, Diyarbakır’da yeni bir skandal yaşandı. Kentteki surlara, aralarında Şeyh Said ve Seyit Rıza’nın da bulunduğu Cumhuriyet düşmanı unsurların posterleri asıldı. Bu posterlerde, sadece Şeyh Said ve Seyit Rıza değil, aynı zamanda Leyla Kasım, Qazi Muhammed, Musa Anter gibi bölücü figürlerin de yer aldığı görüldü. Olay, ülke genelindeki kutuplaşmaya sebep oldu. Teröristlerin posterlerini asanların ise kim olduğu açıklanmadı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Özgür Özel, CHP’nin 8. Genel Başkanı Seçildi: İşte Detaylar

HIZLI YORUM YAP