CHP Giresun Milletvekili Tığlı, Sayıştay’ın Giresun Belediyesi raporlarını konuştu | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • CHP Giresun Milletvekili Tığlı, Sayıştay’ın Giresun Belediyesi raporlarını konuştu

CHP Giresun Milletvekili Tığlı, Sayıştay’ın Giresun Belediyesi raporlarını konuştu

CHP Giresun Milletvekili Tığlı, Sayıştay’ın Giresun Belediyesi raporlarını konuştu, Yıllar sonra Ak partiye geçen Giresun belediyesi raporları Cumhuriyet halk partisi millet vekili dile getirdi. Giresun Belediyesi başkanı Aytekin Şenlikoğlu konuyla ilgili henüz bir cevap vermedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Necati Tığlı, Giresun Belediyesi hakkındaki Sayıştay Raporları ile belediyede birçok konunun usule ve mevzuatlara aykırı yapıldığı görüldüğünü söyledi.  

RAPORLAR ORTADA!

Giresun Belediyesi hakkındaki Sayıştay Raporları ile belediyede birçok konunun usule ve mevzuatlara aykırı yapıldığı görüldüğünü söyleyen CHP’li Necati Tığlı, “Sayıştay Başkanlığı’nın, belediyelere ilişkin 2019 yılı denetim raporlarını açıklamasıyla birlikte iktidar belediyelerinin yaptığı usulsüzlükler tek tek gün yüzüne çıkmaya başladı. Rapor da Giresun Belediyesi’ni konu alan bölümler incelendiğinde birçok konunun usule ve mevzuatlara aykırı yapıldığı görülmüştür.” dedi.

BELEDİYE SINIFTA KALMIŞTIR

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Sayıştay Başkanlığı tarafından açıklanan Giresun Belediyesi 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporlarına bakıldığında Giresun Belediyesinin, motorin, kurşunsuz benzin, kalorifer yakıtı, fuel oil ve motorin XTR gibi akaryakıt ürünleri alımı için yapılan ihalede hassas davranmadığı ve şartlara uymadığı için sınıfta kaldığını ifade etti. Sayıştay Başkanlığı’nın hazırladığı 2019 yılı Denetim Raporu Bulgu 7’ye göre alım ihalesinde usulsüzlük yaptığını söyleyen Tığlı, “ihaleye katılma şartnamesinde hangi belgelerin gerekli olduğu ve hangi yeterlilik kriterlerine uyulması gerektiği açıklanmış olmasına rağmen ihaleyi kazanan yüklenici firmanın ihale dosyasına ve bu belgeleri incelemekle mükellef olan Giresun Belediyesi’ne Banka Referans Mektubu’nu sunmaması açıklanabilir bir durum değildir.” diye konuştu.  İHALEYE GİRİŞ BELGELERİ SORUNLU İhaleye katılan firmalara siyasi yakınlık nedeniyle belgelerde usulsüzlük yapıldığını dile getiren CHP’li Tığlı, “Banka Referans Mektubu ihalelere katılabilmek için zorunlu bir katılım belgesidir. Giresun Belediyesi de açıkladığı İhale Şartnamesinde bunu duyurmuştur. Zaten ihalelerde istenebilecek kriterlerin ne olduğu 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 10’uncu maddesinde de çok açık bir şekilde sayılmıştır. Mali durumu gösteren Banka Referans Mektubu da bunlardan bir tanesidir. Ancak ihale öyle yapılmamış ve söz konusu belgeyi teklifinde sunmayan yüklenici firma hem ihaleye girebilmiş hem de ihaleyi almıştır. Oysa bırakın ihaleyi kazanmasını ihaleye katılamamış olması gerekirdi. Bu ihaleye katılmasına kim ya da kimler razı gelmiştir. Bu ihaleyi nasıl almıştır. Kimler buna göz yummuştur. Mutlaka araştırılmalı ve kamuoyuna açıklanmalıdır.” açıklamasında bulundu.

DENETİM GÖRÜŞÜ NASIL ETKİLENMEZ!

Bu hassas konunun; Denetim Görüşünü Etkilemeyen Tespit ve Değerlendirmeler içinde yer almasına da değinen CHP’li Vekil Tığlı, “Böyle bir konu nasıl olur da denetimin görüşünü etkilemez? Aynı durum acaba CHP’li belediyelerde olsaydı denetmenler yine aynı tespiti yapacak ve denetim görüşümüzü etkilemedi mi diyeceklerdi? sorularına cevap ararken acaba Sayıştay ne kadar Bağımsız?” vurgusunu da yaptı.

Haber:Gültekin SADIKOĞLU

Günebakış

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHP’li Faik Öztrak’tan Pınar Gültekin iddialarına flaş yanıt! Haber yalan çıktı!

HIZLI YORUM YAP