AKP milletvekili Abdurrahim Fırat Vatan Haini Şeyh Sait’i eleştirenlere tehditler savurdu | SİYASET
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • AKP milletvekili Abdurrahim Fırat Vatan Haini Şeyh Sait’i eleştirenlere tehditler savurdu

AKP milletvekili Abdurrahim Fırat Vatan Haini Şeyh Sait’i eleştirenlere tehditler savurdu

AKP Milletvekili Abdurrahim Fırat, Şeyh Sait tartışmalarına sert bir dille dahil oldu ve Cumhuriyet düşmanı Şeyh Sait’i eleştirenleri tehdit etti. Diyarbakır’da yapılacak yeni bir bulvara Şeyh Said’in isminin verileceği açıklamasıyla başlayan polemik, AKP Erzurum Milletvekili Fırat’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla daha da kızıştı.

Fırat, Şeyh Said’e yönelik hakaret içeren ifadelerle ilgili suç duyurusunda bulunacağını belirterek, “Bazı terbiyesiz ve ahlaksız zevatın Şeyh Said Efendi hakkında sarf ettiği beyanlar hakkında TCK hükümlerine göre hakaret oluşturan sözler nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımızı ve Şeyh Said Efendi sahipsiz olmadığı kamuoyuna beyan ederim” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, Şeyh Said’in adının verileceği yeni bulvara dair kararı tartışmalara sebep oldu. Fırat’ın açıklamalarıyla birlikte sosyal medyada ve siyasi platformlarda tartışmaların şiddeti arttı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Şeyh Said isyanıyla ilgili yaptığı açıklama ve Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin tepkileri de konunun karmaşıklığını artırdı.

Yazar Yılmaz Özdil’in de Şeyh Said’i savunanlara yönelik tepkisi, tartışmaların geniş bir yelpazeye yayıldığını gösteriyor. Şeyh Said’in adının verilecek bulvarın ismi konusundaki çatışmalar, siyasi arenada derinleşerek devam ediyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Diyarbakır’da kayyım belediyesi bir bulvara Cumhuriyet düşmanı olan Şeyh Said’in adını verdi!

HIZLI YORUM YAP