Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakim konuştu: "FETÖ hala devlette etkin" dedi! | SİYASET
DOLAR

32,4515$% -0.12

EURO

34,8000% -0.51

STERLİN

40,6278£% -0.43

GRAM ALTIN

2.448,55%0,52

ÇEYREK ALTIN

4.064,00%-0,22

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Adil Öksüz’ü serbest bırakan hakim konuştu: “FETÖ hala devlette etkin” dedi!

Adil Öksüz’ü serbest bırakan hakim konuştu: “FETÖ hala devlette etkin” dedi!

Adil Öksüz’ü serbest bırakan hakim konuştu: “FETÖ hala devlette etkin” dedi! Vatan Haini kansız Fethullah Gülen örgütü ( FETÖ/PYD) içerisinde yer alan Adil Öksüz isimli Vatan Haini’ni serbest bırakan hakimin söyledikleri gündem oldu.

FETÖ elemanlarının devlette hala aktif olduğunun altını çizdi. Sosyal medyada ise haber tt listesine girdi,

İçişleri bakanlığı ve cumhurbaşkanlığı ise konuyla alakalı ne açıklama yapacağı merak ediliyor.

Daha öncede pek çok gündeme gelen araştırma komisyonunun kurulmasını isteyen CHPa ve İYİ parti derhal komisyon kurulmasını ve FETÖ yapısında olan siyasilerin tespit edilmesini istemeye devam ediyor.

Ak parti ve MHP ‘nin konuyla alakalı vereceği cevap ise bekleniyor.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden olan ve Akıncı Üssü’nde gözaltına alınan Adil Aksöz’ü “Arsa bakmaya geldim” savunmasıyla serbest bırakan hakim Köksal Çelik ile gerçekleştirdiği görüşmeyi köşesine taşıdı.

Çelik’in “Aradan beş yıl geçti kendimi savunamadım, bundan sonra susmak yok” dediğini aktaran Terkoğlu, “Savcı Cihan Ergün, Öksüz’ü 18 Temmuz günü tutuklamaya sevk ettiği halde, hâkim Köksal Çelik tarafından serbest bırakılmıştı. Ergün, itiraz edip yeniden tutuklama talep etti. Çelik, kararında ısrar etti. Dosya bu kez hâkim Çetin Sönmez’e gitti. O da tutuklama talebini reddetti. Öksüz, böylece elini kolunu sallayarak çekip gitti. İşte beni arayan Öksüz’ü o gün serbest bırakan hâkim Köksal Çelik’ti” sözleriyle süreci anlattı.

“FETÖ HALA DEVLETTE ETKİN”
Çelik’in “FETÖ’nün hâlâ devlette etkin” ifadesini kullandığını belirten Terkoğlu, Sincan’da o zaman ki değeri 350 trilyon olan AVM’ye kayyum atadığı için FETÖ’nün kendisinden intikam aldığını söylediğini aktardı.

Çelik’in Öksüz’ün gözaltı sürecine ilişkin de bilgi verdiğini aktaran Terkoğlu şu ifadeleri kullandı:
“Tavırları korkak ve çekingendi. Bitkin bir hali vardı. İşkenceye uğradığını iddia etti. Konuşmamak için gayret ediyordu. Ben daha çok konuşturmak için uğraştım. Bir ara ‘Ortalık yanıyor, sen tarla bakmaya gelmişsin’ gibi bir şey söylemişim ama bu kayıtlarda yok. O gün sorguya çıkan kâtip Mehmet Ali Tuna’nın müfettişe verdiği ifadede var.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İzmir’de Suriyeli grup, kuryeyi ve bir vatandaşı darp edip bıçakladı! Ak Parti ve MHP ‘tepki vermedi!

HIZLI YORUM YAP