İzmir'de Suriyeli grup, kuryeyi ve bir vatandaşı darp edip bıçakladı! Ak Parti ve MHP 'tepki vermedi! | SİYASET
DOLAR

32,3588$% 0.12

EURO

34,9828% -0.3

STERLİN

40,9859£% 0.21

GRAM ALTIN

2.324,49%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%0,07

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • İzmir’de Suriyeli grup, kuryeyi ve bir vatandaşı darp edip bıçakladı! Ak Parti ve MHP ‘tepki vermedi!

İzmir’de Suriyeli grup, kuryeyi ve bir vatandaşı darp edip bıçakladı! Ak Parti ve MHP ‘tepki vermedi!

İzmir’de Suriyeli grup, kuryeyi ve bir vatandaşı darp edip bıçakladı! Ak Parti ve MHP ‘tepki vermedi! Ak parti iktidarının yardım için getirdiği Suriyeliler Türkiye’de bir çok suç olayına karışmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde bir kişiyi rehin alıp fidye isteyen Suriyeliler göz altına alınmış ardından serbest bırakılmıştı, Bu Sefer’de İzmir’de Suriyeli bir grup İzmir’de bir kuryeyi darp edip bıçakladı ve kaçtı.

Konuyla ilgili henüz emniyetten bir bilgi gelmezken misafir plakalı araçlar kullandıkları ‘da tespit edildi.

5 yıldan fazladır Muhalefet partisi liderleri Suriyelilerin kamplara veya ülkelerine dönemleri için adımlar atılması gerektiğini savunurken Ak parti ve MHP buna kayıtsız kalarak vatandaşlık vermenin planlarını yaptıklarını CHP vekilleri İYİ parti vekilleri dile getirmişti.

Yaşanan son hadiseye göre ‘de henüz bir açıklamaya yapmayan Ak parti ve MHP ülkücü olduğunu iddia eden parti mensuplarımda konuyla alakalı tek kelime etmemeleri tepkilere neden oldu.

İzmir’in Çamdibi semtinde MA  plakalı araçları ile ters yönde hızla ilerleyen 5 Suriyeli, kendilerini uyaran kuryeyi önce darp etti ardından bıçakladı. Çevrede bulunan Suriyelilerin de toplanmasıyla sayıları 10’u aşan Suriyeliler, kuryeye yardım etmek isteyen bir vatandaşıda göğsünden bıçakladı.

O anlar bir vatandaş tarafından kaydedilirken, Suriyelilerin kaçtığı görüldü. Bıçaklanan iki Türk vatandaşının ise Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yaşam mücadelesi verdiği belirtildi.

Egehaber’in haberine göre, olay 16 Temmuz 2021 gece saatlerinde İzmir’in Çamdibi semtinde meydana geldi. MA plakalı araçları ile ters yönde hızla ilerleyen 5 Suriyeli, karşıdan gelen kurye ile tartıştılar. 5 Suriyeli, yalnız başına olan genci tartaklarken, o sırada olay yerinden geçen Ziya Demirci duruma müdahale etti.

Müzisyenlik yaptığı ve düğünden çıkıp evine gitmekte olduğu öğrenilen Ziya Demirci’nin (Z. D) Suriyelilere, gencin yalnız olduğunu ve vurmamaları gerektiğini söylediği ve Suriyelilerin kurye genç ile Ziya Demirci’ye saldırdığı öğrenildi.

Arbede esnasında bölgede bulunan 10 kişilik başka bir Suriyeli grubun olaya dahil olduğu, Suriyelilerin kuryeyi kolundan, Ziya Demirci’yi ise göğsünden bıçakladıkları bildirildi.

Genç kurye ve Ziya Demirci isimli vatandaş Ege Üniversitesi hastanesi Göğüs hastalıkları bölümünde ölüm kalım savaşı verirken, 5 Suriyelinin olay yerinden hızla kaçıp

MA PLAKA ARAÇ NEDİR?
MA-MZ serisi plaka, geçici giriş karnesi ve yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi ile Türkiye’ye giren yabancı araçları temsil ediyor. Bu tür bir plakaya ise sadece gerekli koşulları sağlayan yabancılar sahip olabiliyor.

Vergi muafiyeti sağlayan MA ve MZ seri plakalar, İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü tarafından veriliyor. Bu plakaları alabilmek için gerekli olan en önemli şart ise, araç sahibinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaması.

 

MA-MZ plakalı araçlardan ise KDV, ÖTV ve gümrük vergisi alınmıyor.

MİSAFİR ARAÇLARDAN KİMLER YARARLANABİLİR?
“Yurtdışı kaynaklı yabancı basın kuruluşlarının Türkiye’de çalışan personelleri, T.C Çalışma Bakanlığı’ndan çalışma izni almış yabancılar, Bir federasyona bağlı olan yabancı sporcular, Yurtdışından emekli olmuş Türkiye’de yaşayan yerleşik yabancılar, Yabancı öğrenciler ve öğretim görevlileri, Dışişleri Bakanlığı 3 ve 4. sınıf kimlik kartına sahip olanlar, Avrupa Birliği proje ve programları çerçevesinde çeşitli Bakanlıklarda geçici olarak bulunan yabancı uzmanlar, NATO’ya bağlı çalışan yabancı personeller”

Yukarıda belirttiğimiz özelliklerdeki kişiler, Türkiye’de oldukları süre içinde ve şartlarında değişme olmamak kaydıyla MA MZ plakası olan taşıtları sadece aileleri ve kendileri kullanabilir. Araçların farklı bir kişi tarafından kullanılması yasaktır.

Kaynak: Aykırı

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AK Parti Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda Maskeler Yine Takılmadı!

HIZLI YORUM YAP