Yavru kedi mamaya nasıl alıştırılır? | Sağlık
DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

a

Yavru kedi mamaya nasıl alıştırılır?

Yavru kedilerin her konuda olduğu gibi, beslenmelerinde de mutlaka annelerine ihtiyacı vardır. Ancak bazı durumlarda annelerinden uzaklaşan yavru kedilerin bakımları da, aynı bir bebek gibi hassas ve uğraştıran bir konudur. Bu süreci geçip de, artık mamaya alışma zamanları geldiğinde de çeşitli sorunlar oraya çıkabilir. Bazı kediler kuru a da yaş mamaya kolayca geçiş yapıp hiç sorun çıkarmazken, bazılarıysa aç kalma ve bitkin düşme pahasına yaş ya da kuru mamaya geçişe direnirler. Bu protesto süreciyle karşılaşan çoğu kedi dostu, Yavru kedi mamaya nasıl alıştırılır? Sorusunu da sıkça sorar. 

Kediler su ihtiyacını mamadan karşılar

Kedilerin su içmesi çok sık görülen bir durum değildir. Bunun yerine yedikleriyle karşıladıkları su ihtiyaçları nedeniyle, içerisinde su olan yemek türlerine de öncelik verirler. Bununla birlikte tersi olarak bazı evcil kediler de, beslenme düzenleri nedeniyle bol su içebilirler. Aslında tercih edilen mamaya ayrı, suya ayrı yer ve zaman ayırmalıdır. Bol su tüketimi, sindirim sistemlerinin iyi çalışmasını sağladığı için, tercih sebebidir. 

Bu yoğun su ihtiyacını, henüz neyin ne olduğunu öğrenememiş, annesinden uzak kalmış yavru kediler tam olarak algılayamazlar. Yine içgüdüleri yaş mama tüketimini daha doğru bulur. Bu sebeple de kuru mama yememek için direnirler. İşte bu durum Yavru kedi mamaya nasıl alıştırılır? Sorusunu gündeme getirir.

Doğru mama ve doğru yöntem

Yavru kedi mamaya nasıl alıştırılır? Sorusunu sormaya başladığınıza göre, artık kediniz büyümeye başlamanın işaretlerini vermiş demektir. Kuru mamayı doğrudan tüketmediğini fark ettiğinizde, geçiş süreci sırasında mamayı suyla ıslatarak yumuşatmanızı öneririz. Kuru mamayı bir şekilde parçalayıp, bebek muhallebisi ile karıştırmanızda bir seçenektir. Bebek muhallebileri içerisinden sadece muzlu olanı tercih etmelisiniz. 

Doğrudan kuru mamaya geçiş yapmıyorsa, çeşitli yaş mamalarla birlikte vermenizde bir seçenek olabilir. Bu yöntemlerin her birini denemeniz gerekebilir , veterinerlerden veya özel web sitelerden doğru yavru kedi maması seçimi yapabilirsiniz. Ancak tüm bunları denedikten sonra da, hala kediniz kuru mama yemiyorsa mutlaka bir veterinere danışmanız gerekir. Herhangi bir sağlık sorunu, sindirim problemleri nedeniyle de mamayı red ediyor olabiliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kedi mamaya nasıl alıştırılır?

HIZLI YORUM YAP