Kedi mamaya nasıl alıştırılır? | Sağlık
DOLAR

32,6449$% 0.41

EURO

35,5454% 0.39

STERLİN

41,4878£% 0.26

GRAM ALTIN

2.523,14%1,57

ÇEYREK ALTIN

4.308,00%1,43

a

Kedi mamaya nasıl alıştırılır?

Kedilerin tüm duyuları gibi, koku ve tat alma duyuları da çok gelişmiştir. Aynı zamanda tüm kedigiller, su ihtiyaçlarını çok büyük oranda yedikleri yemeklerden karşılarlar. Yani olağan yaşamlarında su içme oranları düşüktür. Bu sebeple de kediler genellikle yaş mama ya da su oranı yüksek besinleri öncelikli olarak tercih ederler. Bu durum Kedi mamaya nasıl alıştırılır? Sorusunun da sıklıkla sorulmasına neden olur. 

Bununla birlikte evcil kedilerin sürekli yaş mama yemesi, ilerleyen yaşlarda çeşitli sindirim sorunlarına neden olabilir. Bu sebeple veterinerlerin önerisi, yaşına, cinsine ve özelliklerine uygun olarak üretilmiş kuru mamayla beslenmeleridir. Ancak kedinin özellikleri ve yaşına göre doğru mama seçimi yapmak çok önemlidir. Doğru mama seçimi yapabilmek için internet sitelerinden kedi mamaları kategorisini dikkatlice inceleyebilirsiniz. Bu sayede kedinizin ihtiyacı olan mamaya kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kediyi mamaya alıştırmak için

Aslında kedilerin büyük çoğunluğu kuru mamaya karşı herhangi bir problem çıkarmazlar. Kuru mamanın kedinin özelliklerine göre yeterli besin değerine sahip olmaması, bozuk olması ya da daha önce yaş mama yemeye alıştığı için bazen ret etme durumları yaşanabilir. Yaş mama yemeye alışmış bir kediyi kuru mamaya alıştırmak için, geçiş sırasında karıştırarak vermeniz gerekebilir. Ya da kuru mamayı biraz suyla ıslatarak yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu yumuşamayı su dışında bir şeyle yapmamanız gerekiyor. Aslında mama değişikliği yaptığınız dönemlerde, geçişi alıştıra alıştıra yapmanız, eski ile yeni mamayı karıştırmanız en iyi yöntemdir. Kedi mamaya nasıl alıştırılır? Sorusunu sormanız için çeşitli nedenler olabilir.

Kediler kuru mama yemiyorsa

Kedilerin kuru mamayı yemek istememesinin birçok nedeni olabilir. Hassas duyularında bir dengesizlik oluşması, yemek yemekten vazgeçmelerine neden olabilir. Bazen çeşitli ağır travmalar nedeniyle vücutlarının herhangi bir bölgesinde ki rahatsızlık, son yıllarda seker hastalığı, diş ve diş eti rahatsızlıkları, kedilerin kuru mamaya karşı tepkisiz kalmalarına neden olabilir.

Bu sebeple kedinizin sadece mamayı sevmediği veya şımarıklığı nedeniyle mi, yoksa bir rahatsızlık nedeniyle mi mamayı yemediğini tespit etmeniz gereklidir. Kedi mamaya nasıl alıştırılır? Sorusunu sorma ihtiyacı hissediyorsanız, öncelikle kedinizin sağlıklı olduğundan emin olmalı, ardından doğru mama seçimi yapmalısınız. 

https://www.youtube.com/watch?v=ojx1j43uXVw

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mario veteriner kliniği şikayetleri artıyor!

HIZLI YORUM YAP