Sinovac'ın CEO'su açıkladı: Türkiye'ye üretim lisansı verdik! | Sağlık
DOLAR

32,3557$% -0.04

EURO

34,8801% 0.16

STERLİN

40,6521£% 0.07

GRAM ALTIN

2.390,81%-0,23

ÇEYREK ALTIN

3.941,00%0,25

a

Sinovac’ın CEO’su açıkladı: Türkiye’ye üretim lisansı verdik!

Sinovac’ın CEO’su açıkladı: Türkiye’ye üretim lisansı verdik! Uzun süredir tartışma konusu olan aşı için farklı ülkelere aynı şekilde üretim için lisans verdiklerini dile getirildi. Türkiye’de ise yerli aşı çalışmaları devam ederken, aşının ne zaman çıkacağı ise henüz belli değil.

Yin Weidong, Brezilya, Endonezya ve Türkiye’ye nüfusun yüzde 20’sini aşılamaya yetecek kadar aşı sağladıklarını fakat bunun gerçekten çok yetersiz olduğunu sözlerine ekledi.

Bundan dolayı lisans verdiklerini ‘de sözlerine ekledi.

Endonaya sağlık bakanı ise hastalığı büyük ölçüde azalttıklarını belirtti. Sadikin, izlenen grupta Kovid-19 bulaşmasının ise yüzde 94 oranında önlendiği bilgisini verdi. Bakanın açıkladığı bu oranın içinde asemptomatik vakaların yer alıp almadığı ise net değil.

Endonezya’daki sonuçlar aşının üçüncü faz çalışmalarından elde edilen sonuçlara göre daha yüksek etkinliğe işaret ediyor. Brezilya’daki çalışmalarda CoronaVac aşısının etkinliği sadece yüzde 50’nin üzerinde çıkmıştı

Konu hakkında ilerleyen günlerde detaylı açıklamanın yapılması bekleniyor, Türkiye’de ise mayıs sonuna kadar 50 milyon doz aşı gelmesi beklenirken bu rakama asla ulaşılamama  durumu ‘da söz konusu olduğu aktarıldı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ankara Tabip Odası’ndan İsrail protesto kalabalığına pandemi tepkisi: Ölüyoruz, kendini bilmezlere ceza yazılmadı!

HIZLI YORUM YAP