Prof. Mehmet Fatih Baltacı: D vitamini eksikliğini gidermek için haftada iki gün balık yiyin | Sağlık
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • Prof. Mehmet Fatih Baltacı: D vitamini eksikliğini gidermek için haftada iki gün balık yiyin

Prof. Mehmet Fatih Baltacı: D vitamini eksikliğini gidermek için haftada iki gün balık yiyin

Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Fatih Baltacı, en değerli besinlerden birisinin su ürünleri olduğunu söyledi. Beslenme uzmanları da korona virüs döneminde çektiği d vitamini eksikliğinin en sağlam kaynağının balık olduğunu belirttiler.

Prof Dr. Mehmet Fatih Baltacı koronavirüs ve salgın zamanında sağlıklı beslenme adına balığını vitamin yönünden önemini anlattı. Baltacı, yağda çözülen E, K, A ve D vitaminler tarafından çok fazla nitelikli olduğuna önem çekti. Bunun yanı sıra balıklarda, A, D, E vitaminleri ve iyot bol miktarda bulunduğu gibi bu vitaminler ve mineraller sinir, göz ve beyin sağlığı açısından fazlasıyla önemli olduğunu iletti.

İnsanların pandemi sürecinde bilinçsiz şekilde eczanelerden satın aldığı vitaminlerin, vücutta vitamin ölçümü yapılmadan kullanılmasının zararlı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Fatih Baltacı, vücudumuzun ihtiyacı olan tüm vitaminlerin sebze, meyve ve diğer besin ögelerinde doğal yollar ile fazlasıyla bulunabileceğini aktardı.

Baltacı: Balık tüketimi, Kalp ve Damar hastalıklarına karşı koruyor

Balıklarda fazla miktarda bulunan Omega-3 yağ asitleri, damar genişletme etkileri açısından oldukça önemlidir. Balık tüketiminde bu özelliklerde kolesterol seviyesini koruduğu gibi kalp ve damar hastalıklarına karşı da fazlasıyla koruma sağlar.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

1100 TL ile Korona aşısı olun! Dolandırıcılar bu Sefer’de korona tuzağı kurdu

HIZLI YORUM YAP