Kedi Bakımı, Kedi Bakımı Masrafları  | Sağlık
DOLAR

32,5566$% 0.21

EURO

34,9717% -0.01

STERLİN

40,7650£% -0.09

GRAM ALTIN

2.457,38%0,88

ÇEYREK ALTIN

4.069,00%-0,12

a

Kedi Bakımı, Kedi Bakımı Masrafları 

Evde hangi hayvan beslenebilir diye düşünenlerin ilk tercihlerinden birisi her zaman kedi olmaktadır. Kedileri daha yavru iken sahiplendiğiniz takdirde yıllar içerisinde onunla bir ebeveyn evlat ilişkisi kurmuş olursunuz. Evde kedi beslemek; her ne kadar dünyanın en zevkli eylemlerinden birisi olsa da zor taraflarını es geçmemek gerekir. 

Evde Kedi Bakımı Zorlukları

  • Bütçe konusu; evde kedi beslemek isteyenleri en çok zorlayan konulardan birisidir. Temel bakım ürünlerinin yanı sıra kedi maması, kedi kumu, kedinin yapılması gereken aşıları derken kedi sahiplerinin kedileri için ciddi bir bütçe ayırması zorunludur. 
  • Kedilerin ne kadar uysal olacağı karakterlerine göre değişmektedir. Ancak, sağlıklı bir kedinin günde en az 5-6 saat hareket halinde olduğunu söylemeliyiz. Bu yüzden, kedilerin gün içerisinde oradan oraya atlayıp zıplayarak eşyalara zarar vermesi söz konusudur. Bilhassa yüksek yerlere atlayıp zıplamayı seven kedilerin buradaki eşyaları düşürüp kırmasına rastlanabilir. 
  • Kedilerin kızgınlık dönemi de can sıkıcı olabilir. Bu dönemde neler yapılması gerektiği hakkında veterinerden yardım alınmalıdır. 
  • Kedi sahiplerinin canını sıkan bir diğer husus ise tüy problemi olmaktadır. Bir başka deyişle, kedi sahibinin devamlı olarak temizlik yapması şarttır. 

Yavru Kedi Bakımı 

Yavru kedi bakımı için sıcak su torbası, onu içine koyabileceğiniz bir sepet, el havlusu, battaniye, kağıt havlu, pamuk, kulak pamuğu, yavru kediler için özel olarak üretilmiş toz mama, kedinin beslenmesi için küçük bir biberon gibi eşyalara gereksinim duyulur. Bunun yanı sıra, yeni doğan bir yavru kedinin ilk olarak veteriner hekime götürülmesi ve kontrol ettirilmesi şarttır. 

Kedi Bakımı Masrafları 

Kedi bakımı masrafları hakkında net bir rakam vermek mümkün değildir. Hangi malzemeleri satın almayı tercih edeceğinize göre fiyatlar farklılık göstermektedir. Kedi taşıma çantası, kedi mama ve su kabı, kapalı kedi tuvaleti, kedi maması, kedi kumu ve daha birçok ihtiyacın olduğunu varsayarsak aylık kedi bakımı masrafının ortalama 150 TL olacağını söyleyebiliriz. 

Evde Kedi Beslemek 

Evde kedi beslemek için birçok seçenek bulunur. İsteyenler sokaktaki kedileri sahiplenirken isteyenler ise petshop üzerinden kedi sahiplenme şansını elde edebilirler. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

2 Aylık Yavru Kedi Bakımı

HIZLI YORUM YAP