İran Kedisinin Özellikleri | Sağlık
DOLAR

32,5763$% 0.26

EURO

35,0022% 0.06

STERLİN

40,8078£% 0.01

GRAM ALTIN

2.460,56%1,01

ÇEYREK ALTIN

4.072,00%-0,02

a

İran Kedisinin Özellikleri

İran Kedisi; Bir çok kişinin en sevdiği kedi cinleri arasında olan bu sevimli canlı, dünyada her bölgede oldukça fazla ilgi görüyor, Bu güzel kedinin özellikleri ve bakımı hakkında geniş bilgi edinmek isterseniz haberimizi okumaya devam edin.

Kediler; insanlara yoldaşlık eden canlılardır. Birçok kişi; evinde kedi besleyerek bu sorumluluğu almak ister. Ancak, her kedinin evde beslenmeye müsait olmadığını dile getirmek gerekir. 

İran kedisi; özellikleri en çok merak edilen kedi ırkıdır. Her şeyden önce, en eski kedi ırklarından birisi olduğunu söylemek gerekir. Anavatanı İran olan bu kedi ırkının son derece zeki olduğu bilinir. 

İran Kedisinin Özellikleri Nelerdir? 

Sahibine bağlı olan bir canlıdır. Keskin zekası ile farkını ortaya koyar. Sakin kalmayı başarabilen yapısı ile dikkat çeker. Karakteristik yüzü ile kendisini gösterir. Yumuşacık tüyleri ile taraflı tarafsız herkesi kendisine hayran bırakır. İran kedisi; 17.yy ile beraber İran’dan tüm dünyaya yayılmıştır. Kısa süre içerisinde Avrupa saraylarının gözdesi haline gelmiştir. Hem asil hem de güzel bir kedi olmasından mütevellit birçok kişinin tercihi olmayı başarmıştır. Beyaz ve duman grisi renklerine sahip olan İran kedilerinin dış görünüşlerine hayran kalmamak elde değildir. Ayrıca, sarı İran kedileri de oldukça popülerdir. İran kedisi; diğer kedi ırklarından farklı olarak sahibine her koşulda itaat eder. Hatta, tüm ömrünü tek bir kişiyle geçirecek kadar sadık bir canlıdır. 

İran kedisinin en dikkat çeken fiziksel özelliği tahmin edilebileceği üzere basık burnudur. Ancak, bu özelliği zannedildiği gibi ayrıcalık yaratmaz. Hatta, burun yapısından mütevellit göz hastalıkları ve solunum güçlükleri gibi ciddi problemler yaşar. Basık burnuna ek olarak iri gözleri vardır. Kısa bacakları, iri ve yuvarlak patileri, sık tüyleri ile bilinir. 

İran Kedisinin Bakımı Zor Mu? 

Sık, uzun ve yumuşak tüylere sahip bir kedi ırkıdır. Tüy dökmesine rastlanır. Ancak, sahibini sıkıntıya sokacak kadar zor bir bakımı yoktur. Diğer kedi türlerine kıyasla daha iridir. En çok sekiz kilogram ağırlığa sahiptir. Öğrenmeye yatkın bir hayvandır. Empati yeteneğiyle insanları şaşırtabilir. Sakin olması ve çok sık miyavlamaması dikkat çekicidir. Ayrıca, fazla hareket etmeyi sevmez. Çekingen bir duruşu vardır. Fakat, bu durum; onun diğer insanlarla iletişim kurmasına engel olmaz. Birtakım hastalıklara yatkın olsa da iyi bir şekilde bakıldığı takdirde ortalama 15 yıl yaşar. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yavru köpek tuvalet eğitimi

HIZLI YORUM YAP