Yavru köpek tuvalet eğitimi | Sağlık
DOLAR

32,5672$% 0.42

EURO

35,4371% 0.23

STERLİN

41,6468£% 0.76

GRAM ALTIN

2.323,41%0,19

ÇEYREK ALTIN

4.003,00%0,29

a

Yavru köpek tuvalet eğitimi

Evde beslenen her canlı için verilmesi gereken en temel eğitimlerden birisi de tuvalet eğitimidir. Bu doğrultuda evde bir köpek beslenmeye karar verildiğinde köpeğin tuvaletinin eğitiminin da doğru şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ancak yavru köpek tuvalet eğitimi oldukça küçük olan ve fazlasıyla şımarık döneminde olan köpekler için biraz zorlayıcı olabiliyor. Yaşam alanlarında hijyen standartlarının korunabilmesi ve tabii ki sağlığın riske edilmemesi açısından tuvalet eğitimi verilmelidir. Zira köpeğin evde her yere tuvaletini yapması oldukça ciddi sağlık risklerine neden olur. Bu yüzden yavru köpeklerde tuvalet eğitimi istisnaya yer verilmeden, eve geldiği ilk günden itibaren verilmeye başlanmalıdır.

Yavru köpek tuvalet eğitimi nasıl olmalı?

 Yavru köpeklerde tuvalet eğitimini verirken, mutlaka açık ve ne istediğinizi iyi şekilde anlatabiliyor olmanız çok önemlidir. Yani yavru köpek tuvalet eğitimi için ödül-ceza sistemini kullanıyorsanız, köpeğinizin ne için ceza ya da ödül aldığını anlayabiliyor olması gerekmektedir. Bu doğrultuda yavru köpeklerde mutlaka tuvalet pedi kullanmanız çok önemlidir. Düzenli bir beslenmeye sahip olması da çok önemlidir. Bununla birlikte mutlaka her bir beslenme sonrasında dışarıya gezmeye çıkartmak çok önemlidir. Bu geziler sırasında tuvaletini yapması halinde ise ödüllendirme gerçekleştirebilirsiniz. Yavru köpeklerin tuvalet eğitimi sırasında kendisini rahat hissetmesini ve gergin olmamasını sağlamanız da ayrıca önem taşır.

Yavru köpek tuvalet eğitimi için tuvalet pedi

Günümüzde yavru köpeklerin tuvalet eğitimini verirken, tuvalet pedi kullanımı gerçekleştirilmektedir. Bu tuvalet pedleri özellikle henüz yavru olan köpeklerin çok uzun zaman dilimlerinde tuvaletini tutamamasından dolayı adeta kurtarıcı olmaktadır. Gece siz uyurken ya da işte olduğunuz zaman dilimlerinde köpeğinizin evin farklı yerlerine tuvaletini yapmamasını ve tutmasını sağlayabilmeniz ancak ilerleyen yaşlarında mümkün olur. Bu nedenle yavru köpek tuvalet eğitimi konusunda tuvalet pedleri oldukça yardımcı olmaktadır. Yavru köpeklerin siz uyurken ya da evde olmadığını zaman dilimlerinde tuvaletini yapması gerekirse bu pedi kullanmasını alıştırmalısınız. Bu sayede evin olur olmaz yerlerine tuvaletini yapması gibi bir durum ile karşı karşıya kalmazsınız. Tuvalet pedi konusunda uygun fiyatlarda zengin model çeşitliliğin farklı internet sitelerinden satın alabilirsiniz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dövülen köpek psikolojisi

HIZLI YORUM YAP