Hamsterlarda Islak Kuyruk Sendromu | Sağlık
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

Hamsterlarda Islak Kuyruk Sendromu

Hamster sayesinde yaşam alanlarınızdaki yalnızlığınızı en iyi şekilde gidermiş olursunuz. Sevimli, zararsız ve sorunsuz olan hamsterların da günün birinde rahatsızlanması söz konusu olabilir. Birçok hamster sahibi; evcil hayvanlarının bakımına ve beslenmesine özen göstermez. Bu yüzden, hamsterler; tıpkı insanlar gibi çok sayıda hastalık ile karşı karşıya kalırlar.

Islak kuyruk sendromu; hamsterların sıklıkla karşılaştığı rahatsızlıklardan birisidir. Bu hastalığın ciddi sonuçları olabilir. Bu yüzden, erken teşhis edilmesi şarttır. Bir başka deyişle, tedaviye ne kadar erken başlanırsa o oranda olumlu sonuç alınır. 

Hamsterlarda Islak Kuyruk Sendromu Nasıl Ortaya Çıkar? 

Bakteriyel bir enfeksiyon sonucu gelişen bir rahatsızlıktır. Birçok kişi tarafından ishal ile karıştırılır. Ancak, ishalden farklı özellikler taşır. İshal ve ıslak kuyruk sendromu arasında birtakım farklar bulunur. Örneğin, ıslaklık oluşan bölge her iki hastalıkta farklılık gösterir. İshal söz konusu olduğunda hayvanın anüs çevresi her zaman ıslaktır. Ancak, ıslak kuyruk sendromunda ise kuyruğun üst kısmının yanı sıra bir de anüs bölgesi ıslak kalır. Hatta, söz konusu ıslaklık; son derece geniş bir bölgeye yayılır. 

Islak kuyruk sendromu; bilhassa yaşı genç hamsterlarda sıklıkla görülür. Hatta, yavru hamsterların bu hastalık yüzünden ciddi sıkıntılar yaşadığı aşikardır. Annesinden henüz yeni ayrılmış, bağışıklık sistemi zayıf bir hamster; bu hastalık ile karşılaşır. Bu noktada, hamster sahibinin yavru hamster için ekstra özen göstermesi şart haline gelir. Islak kuyruk sendromunu ortaya çıkaran çok sayıda sebep vardır. Stres başta olmak üzere dengesiz ve düzensiz beslenme, çevresel faktörler, hijyenden yoksun bir ortamda yaşama ve birden çok evcil hayvan ile aynı ortamda bulunma; ıslak kuyruk sendromunu ortaya çıkarır. 

Hamsterlarda Islak Kuyruk Sendromu Hangi Belirtiler ile Ortaya Çıkar? 

Islak kuyruk sendromuna yakalanan bir hamster; bunu davranışlarıyla belli eder. Her şeyden önce, kambur bir duruş sergiler. Ayrıca, midesinden ciddi rahatsızlık yaşar. Bu hastalık; en geç yedi gün içerisinde kendisini belli eder. Hamster; ıslak kuyruk sendromunun etkileriyle baş başa kalır. Her şeyden önce, ciddi bir iştahsızlık yaşar. Hatta, yemeden içmeden kesilmesi söz konusudur. Bunun yanı sıra, bazı durumlarda su içmeyi dahi reddedebilir. 

Islak kuyruk sendromu; bulaşıcı bir hastalıktır. Bu noktada, diğer hamsterlar ile aynı ortamda yaşayan hastalığa yakalanmış bir hamsterın ivedilikle oradan alınması gerekir. Aksi takdirde, hastalığı diğer hayvanlara da bulaştırması söz konusudur. Islak kuyruk sendromu yüzünden hasta hamster kilo kaybeder. Tedavisine acilen başlanması gereken bir hastalıktır.  Veteriner hekimler ise konuyla ilgili bilgi sahibidir bu aşamada sizlerde mutlaka hekimlere danışın.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gerçekten İşe Yarayan Diyabet Sırları, Doktorlar Diyor

HIZLI YORUM YAP