Gerçekten İşe Yarayan Diyabet Sırları, Doktorlar Diyor | Sağlık
DOLAR

32,2612$% 0

EURO

34,7080% -0.03

STERLİN

40,3069£% -0.15

GRAM ALTIN

2.400,41%0,02

ÇEYREK ALTIN

3.954,00%-0,37

a

Gerçekten İşe Yarayan Diyabet Sırları, Doktorlar Diyor

CDC’ye göre, ABD’de 37.3 milyon kişi diyabetli ve 96 milyon kişi prediyabet hastası. İki tür diyabet vardır: Jüvenil başlangıçlı veya insüline bağımlı diyabet olarak da bilinen Tip 1 ve büyük ölçüde yaşam tarzıyla ilgili olan ve zamanla gelişen tip 2. Tedavi edilmediği takdirde diyabet, sinir hasarı, böbrek yetmezliği, körlük, kalp hastalığı ve ampütasyon gibi ciddi sağlık sorunlarıyla bağlantılıdır. İşte gerçekten işe yarayan beş diyabet sırrı.

1. Ağırlık Eğitimi
Ağırlık eğitiminin tip 2 diyabetin hem önlenmesinde hem de yönetiminde oldukça etkili olduğuna dair artan kanıtlar var: Harvard Halk Sağlığı Okulu’ndan bir makale, ağırlık kaldırmanın tip 2 diyabet riskini üçte bir oranında azaltabileceğini gösterdi. HSPH Beslenme Departmanında misafir araştırmacı ve Güney Danimarka Üniversitesi’nde egzersiz epidemiyolojisi alanında doktora öğrencisi olan Anders Grøntved , “Şimdiye kadar, önceki çalışmalar aerobik egzersizin tip 2 diyabetin önlenmesi için büyük önem taşıdığını bildirdi” diyor. “Ancak birçok insan aerobik egzersize katılmakta veya buna bağlı kalmakta zorluk çekiyor. Bu yeni sonuçlar, ağırlık antrenmanının tip 2 diyabetin önlenmesi için büyük ölçüde aerobik egzersize bir alternatif olarak hizmet edebileceğini gösteriyor.”

2. Stresinizi Yönetin
Stres seviyelerinin kan şekerini ve diyabeti etkilediğini biliyor muydunuz? Cleveland Clinic , “Stres, günlük rutininizi bozabileceği ve vücudunuzda aşınma ve yıpranmaya neden olabileceği için diyabetinizi kontrol etmenizi zorlaştırabilir” diyor . “Stresten kaynaklanan hormonlar kan basıncınızı yükseltir, kalp atış hızınızı yükseltir ve kan şekerinizin yükselmesine neden olabilir. Yüksek kan şekeri kendinizi kötü veya yorgun hissetmenize neden olabilir. Düşük kan şekeri, kendinizi üzgün veya gergin hissetmenize neden olabilir.”

3. Bir Akdeniz Diyetini Deneyin
Akdeniz Diyetini uygulamak diyabetin yönetilmesine ve obezite riskinin azaltılmasına yardımcı olabilir .

Ph.D. Demosthenes Panagiotakos, “Akdeniz diyetine bağlılık, yaş, cinsiyet, ırk veya kültürden bağımsız olarak diyabet gelişimini önleyebilir” diyor. , Harokopio Üniversitesi’nde profesör, Atina, Yunanistan. “Bu diyet, yüksek risk gruplarında bile faydalı bir etkiye sahip ve sağlıklı bir diyete başlamak için asla geç olmadığını gösteriyor.”

4. Sigarayı Bırakın
CDC’ye göre , sigara içenlerin sigara içmeyenlere kıyasla tip 2 diyabet geliştirme riski %30 ila %40 daha fazladır. CDC, “Çalışmalar, tip 2 diyabetli insanlar yüksek düzeyde nikotine maruz kaldıklarında, insülinin (kan şekerini düşüren hormon) daha az etkili olduğunu doğruladı” diye açıklıyor. “Sigara içen diyabetli insanlar kan şekerlerini kontrol etmek için daha büyük dozlarda insüline ihtiyaç duyarlar.”

5. Biraz Kilo Verin
MS, RD, LDN, BC-ADM, CDE’den Amy Hess-Fischl, kilo vermenin tip 2 diyabet üzerinde önemli bir etkisi olduğunu söylüyor : “Kesinlikle, yeni teşhis edilen ve fazla kilolu olanlar için kilo kaybı bir numaralı hedef olmalıdır. kilo vermek için yeterince agresif bir şekilde zorlanmayabilir, ancak ilerlemelidir… her öneri, porsiyon boyutlarını küçültmek, şekerle tatlandırılmış içecekleri ve meyve sularını ortadan kaldırmak ve kilo vermek gibi kilo vermeye yardımcı olmak ve kan şekerinde bir azalmaya yol açmak içindir. Küçük değişiklikler küçük başarılara yol açar ve bu da hastaların daha fazla kilo vermeye devam etmesi için gereken güveni artırır.”

MSN

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Köpeklerde Uyuz Hastalığı

HIZLI YORUM YAP