Cinsel ilişki sırasında ani ölümlerin sebebi ! Bildiklerinizi unutturacak araştırma... | Sağlık
DOLAR

32,3350$% -0.1

EURO

34,8483% 0.12

STERLİN

40,6251£% 0.04

GRAM ALTIN

2.392,65%-0,16

ÇEYREK ALTIN

3.943,00%0,27

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • Cinsel ilişki sırasında ani ölümlerin sebebi ! Bildiklerinizi unutturacak araştırma…

Cinsel ilişki sırasında ani ölümlerin sebebi ! Bildiklerinizi unutturacak araştırma…

Cinsel ilişki yaşandığı esnada  gerçekleşen ani ölümlerin sebebi genelde, alınan cinsel güç artırmak için kullanılan ilaçlardan kaynaklı kalp krizi olarak tespit edilir. İngiltere’de en son yapılan bir araştırma cinsel ilişki sırasında gerçekleşen ani ölümler ile alakalı olarak ezberleri bozacak sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre, ölenlerin çoğunun yaş ortalaması 38 ve bu kişilerin ölüm nedeni “Ani aritmik ölüm sendromu” (SADS) olarak saptandı. Ani aritmik ölüm sendromu, herhangi bir kalp hastalığı tanısı konmamış kişilerde kalbin aniden ritimsiz atmaya başlamasıyla gerçekleşiyor.

 

Cinsel ilişki sırasında ya da ilişkiden kısa bir süre sonra hayatını kaybeden insanların haberleri sosyal medyada ve basında sıklıkla yer alıyor. İlişki sırasında ölüm, bütün ani ölüm vakalarının %0,6’sını oluştursa da konu hem toplumun hem de bilim insanlarının ilgisini çekiyor. Erkeklerde cinsel ilişki sırasında ya da sonrasında yaşanan ölümlerin en yaygın sebebi ise kalp krizi.

Aynı zamanda bu erkeklerin yaş ortalaması ise 59. Güney Kore, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan çalışmalar da benzer bulgular ortaya koyuyor.Londra Üniversite’sine bağlı St. George’s Hastanesi’nde görev yapan araştırmacılar, bu tür ölümlerin sadece orta yaşlı erkeklerle sınırlı olmadığını ifade ediyor.

JAMA Cardiology isimli dergide yayınlanan araştırmada, 1994 ve 2020 yılları arasında St. George Hastanesi’ne sevk edilen 6847 ani ölüm vakasını inceledi. Bu incelemeye göre, ani ölümlerden %0.2’si cinsel ilişki sırasında ya da ilişkiden sonraki bir saat içinde gerçekleşti. Ölenlerin yaş ortalaması 38’di ve ilişki sırasında ölen kişilerin %35’i kadındı.

Bilinenin aksine bu ölümlerin çoğu kalp krizinden kaynaklanmıyordu. Vakaların %53’ünde kalpte yapısal olarak bir sorun yoktu. Bu kişilerin ölüm nedeni “ani aritmik ölüm sendromu” (SADS) olarak saptandı. Ani aritmik ölüm sendromu, herhangi bir kalp hastalığı tanısı konmamış kişilerde kalbin aniden ritimsiz atmaya başlamasıyla gerçekleşiyor.

Araştırmaya göre, “aort diseksiyonu” ve “kardiyomiyopati” cinsel ilişki sırasındaki ölümlerin diğer büyük nedenleri arasında yer alıyor. Aort, kalbin sol tarafından çıkan ve tüm vücuda oksijen dolu kan gitmesini sağlayan en büyük atardamardır. Bu atardamarın duvarında üç temel tabaka bulunuyor. İç tabakada bir yırtılma meydana geldiğinde, aort diseksiyonu ismi verilen tıbbi durum gerçekleşiyor. Kardiyomiyopati ise kalbin kan pompalamasını zorlaştıran bir kalp kası hastalığı. Bu yeni araştırma, seks sırasındaki ölümlerin kalp krizinden ziyade ani aritmik ölüm sendromu, aort diseksiyonu ve kardiyomiyopatiden kaynaklandığını gösteriyor. Bilim insanları, kalp rahatsızlığı teşhisi almış genç yetişkinlerin, mevcut riskleri öğrenmek için uzmanlara danışmasını tavsiye ediyor. Kaynak: Listelist

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hamsterlarda Tüy Dökülmesi

HIZLI YORUM YAP