Hamsterlarda Tüy Dökülmesi | Sağlık
DOLAR

32,5156$% -0.11

EURO

34,9981% 0.37

STERLİN

40,8768£% 0.48

GRAM ALTIN

2.429,30%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,56

a

Hamsterlarda Tüy Dökülmesi

Hamsterlarda Tüy Dökülmesi: Evde hayvan beslemek isteyenlerin ilk tercihi hamster! Kedi ve köpek sahibi olmayı zor bulanlar hamster bakmayı tercih edebilirler. Ancak, hamster bakımı ve beslenmesi; zannedildiği kadar kolay değildir. Bir başka deyişle, hamster sahibine çok sayıda sorumluluk düşer. Örneğin, hamsterın günün birinde yoğun bir şekilde tüy dökmesine rastlanabilir. Hamsterlarda tüy dökülmesi; farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkar.

Hamsterlarda Tüy Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir?

Bu durumun ortaya çıkmasının çok sayıda sebebi vardır. Her şeyden önce, mevsimsel sebeplerden dolayı hamsterın tüy dökmesine rastlanabilir. Bu noktada, orta seviyedeki bir dökülmenin normal olduğunu söylemek gerekir. Hamster sahiplerinin endişelenmesini gerektirecek bir durum yoktur. Hamster; yumuşak uçlu bir diş fırçası yardımıyla taranmalıdır. Bu sayede, hayvan ölü tüylerden kurtarılır.

Hamsterlarda tüy dökülmesinin farklı sebepleri bulunur. Mevsimsel etkenler dışında çevresel ve genetik faktörlerin de etkili olduğunu söylemek gerekir. Kafesinin içerisinde devamlı olarak sürtünen bir hamsterın tüyleri dökülebilir. Bunun yanı sıra, hamsterın nasıl beslendiği de önem taşır. Bilhassa besin eksikliği yüzünden tüyleri dökülebilir. B ve D vitamini bakımından zayıf olan diyetler ile beslenen hamsterlar için tüy dökülmesi riski her zaman mevcuttur. Bu noktada, hamster sahibinin önemli bir sorumluluğu bulunur. Çünkü, hamsterın yaşına ve bağışıklık sistemine uygun besinlerle beslenmesi şarttır. Buna ek olarak, protein eksikliği de önemli bir etkendir. Bilhassa bu sebep yüzünden hamsterların kürkünde birtakım problemler meydana gelebilir. Protein ve vitamin eksikliği yüzünden yaşanan tüy dökülmelerini tedavi etmek adına vakit kaybetmeden veteriner desteği alınmalıdır.

Tıpkı diğer hayvanlar gibi hamsterlar da parazitlerden etkilenirler. Pire, akar ve saçkıran gibi parazitler; hamsterın kürküne yerleşirler. Bu yüzden, kısa sürede ciddi bir tüy dökülmesine sebep olurlar. Ayrıca, lenfoma ve böbrek hastalıkları gibi rahatsızlıkların da tüy dökülmesine neden olabileceğini unutmamak gerekir.

Hamsterlarda Tüy Dökülmesinin Tedavisi Var Mı?

Hamsterlarda tüy dökülmesini tedavi etmek adına her şeyden önce neden tüy döküldüğü tespit edilmelidir. Soruna sebebiyet veren etkenin bulunmasının ardından tedaviye başlanmalıdır. Daha önce de belirttiğimiz gibi besin eksikliği yüzünden meydana gelen tüy dökülmelerinde protein ve vitamin ağırlıklı bir diyet hazırlanmalıdır. Bunun yanı sıra, alerji kaynaklı bir tüy dökülmesi mevcut ise alerjik reaksiyonun hangi faktör yüzünden gerçekleştiği tespit edilmelidir. Alerji yaratan faktör tespit edildikten sonra hamsterın bu faktörden uzak durması sağlanmalıdır. Parazitlerden dolayı tüy dökülmesi yaşanıyorsa hamsterın kafesinin içerisi her zaman temiz tutulmalıdır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hamsterlarda En Çok Görülen Hastalıklar

HIZLI YORUM YAP