Cilt Lekelerine Doğal Yöntemler | Sağlık
DOLAR

32,2526$% -0.02

EURO

34,6909% -0.1

STERLİN

40,3074£% -0.14

GRAM ALTIN

2.400,51%0,02

ÇEYREK ALTIN

3.949,00%-0,10

a

Cilt Lekelerine Doğal Yöntemler

Cilt Lekelerine Doğal Yöntemler; Cilt Lekelerinin Oluşmasını Engellemek İçin Ne Yapılmalı? Cilt Lekeleri Nasıl Giderilir? Cilt Lekeleri İçin Doğal Maske Tarifleri Nelerdir? Leke Kremi Ve Cilt Beyazlatıcı Kremler Cilt Lekelerinde Etkili Mi? Leke Kremi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Cilt lekelerinin birçok çeşidi ve oluşma sebebi bulunmaktadır. En sık rastlanılan ise halk arasında güneş lekesi olarak adlandırılan ve sivilce ve aknelerin bıraktığı cilt lekeleridir. Bunun yanı sıra hamilelik ve hormonal sebeplerden dolayı da cilt lekeleri oluşabilmektedir.

Cilt lekelerinin çeşidine göre tedavi edilebilmesi mümkün. Eğer ciddi bir sağlık probleminden kaynaklı cilt lekeleriniz varsa doktor tedavisine başvurmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra leke kremi kullanarak ya da evde hazırlayabileceğiniz doğal maskelerle de cilt lekelerinizden kurtulabilirsiniz.

CİLT LEKELERİNİN OLUŞUMUNU ENGELLEYEBİLİRSİNİZ

Cilt temizliğine ve bakımına özen göstererek sivilce ve akne izlerinin oluşmasını engelleyebilirsiniz. Düzenli ve doğru yapılan cilt bakımı ile cildinizin pürüzsüz bir görünüme sahip olması mümkün. Bunun yanı sıra cildinizde güneş lekelerinin oluşmaması için özellikle yaz aylarında mutlaka güneş kremi kullanmalısınız. Cildinizin ihtiyacı olan doğal vitaminleri sağlıklı beslenerek sağlamalı ve bol su tüketerek cildin nem dengesini korumalısınız. Böylece zamanla cildinizde oluşabilecek renk dengesizliğini de engellemiş olacaksınız.

CİLT LEKELERİ İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Cildinizde çevresel faktörlerden kaynaklı olarak oluşan renk dengesizliği ve lekeler varsa doğal çözümlerle azaltabilir hatta yok edebilirsiniz. İşte cildiniz için doğal leke giderici yöntemler;

  • PATATES

Patatesin cilt beyazlatıcı etkisi bulunmaktadır. Bu da cilt lekeleri üzerinde oldukça etkilidir. Bir küçük patatesi rendeleyip suyunu süzerek cildinize uygulayın. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra yüzünüzdeki maskeyi arındırın. Ardından süzdüğünüz patates suyunu pamuk yardımıyla cildinize sürün ve 15 dakika sonra bol su ile durulayın. Düzenli kullanımda cilt lekelerinizin azaldığını göreceksiniz.

  • MAYA

Maya maskesi kadınlar arasında oldukça sık kullanılan bir yöntem. Porselen gibi bir cilde sahip olmak istiyorsanız bir miktar yaş ya da kuru mayayı bir yemek kaşığı sütle karıştırarak macun kıvamına getirin. Göz çevreniz hariç tüm yüzünüze uygulayın. Kuruduktan sonra bol suyla yıkayın. Zamanla cildinizdeki lekelerin azaldığını ve cildinizin porselen gibi ışıl ışıl parladığını göreceksiniz.

LEKE KREMİ VE CİLT BEYAZLATICI KREMLER CİLT LEKELERİNİ YOK EDER Mİ?

Cilt lekeleri için özel olarak geliştirilen leke kremleri birçok cilt lekesini gidermekte oldukça etkili. Ancak her cilt lekesi leke kremi kullanarak geçer mi diyorsanız bu pek mümkün değil. Eğer ciddi bir rahatsızlıktan kaynaklı cilt lekesi oluşumu varsa doktor önerisi ile leke kremi kullanabilirsiniz. Leke kremli seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli etken içeriğindeki etken maddedir. Bu durumda sağlık bakanlığı onaylı olup olmaması güven açısından oldukça mühimdir. Eğer doğal çözümlerin yanı sıra daha hızlı bir sonuç istiyorsanız, Leke Kreminin cilde etkileri ile cildinizin istediğiniz görünüme kavuşmasını hızlandırabilirsiniz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Güneş Lekelerini yok etme teknikleri

HIZLI YORUM YAP