7 aylık köpek tuvalet eğitimi | Sağlık
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.438,36%0,10

ÇEYREK ALTIN

4.046,00%-0,05

a

7 aylık köpek tuvalet eğitimi

Köpeklerde tuvalet eğitimi oldukça sancılı geçebildiği gibi bazen oldukça pratik bir şekilde tamamlanabiliyor. Bu konuda etkili olabilecek pek çok farklı değişken söz konusu olmaktadır. Köpeğin tuvalet eğitimi verilirken yapılan hatalardan, yaşam alanında köpeğin kendisini güvende hissetmemesine kadar pek çok husus söz konusu olabiliyor. Bir köpeğin tuvalet eğitimini doğru bir şekilde vermek, onun bu sürece ve dolayısıyla yaşam alanınıza uyumunu daha kolay şekilde sağlamasına yardımcı olacaktır. Sahiplendiğiniz köpek eve adım atar atmaz tuvalet eğitimine başlanmalıdır. Hiçbir şekilde istisnalara yer verilmemesi, kötü bir alışkanlık edinmemesini sağlama adına çok önemlidir. 7 aylık köpek tuvalet eğitimi aslında tuvalet eğitiminin yeni bir aşamaya geçişidir.

7 aylık köpekte tuvalet eğitimi nasıl olur?

Köpek tuvalet eğitimi bir günlük veya bir iki haftalık bir periyottan oluşmaz. Bu tuvalet eğitimi ile köpeklerin belirli alışkanlıkları kazanması bir sürece yayılmaktadır. Bu nedenle 7 aylıkken de köpekler için tuvalet eğitimi söz konusu olabilmektedir. 7 aylık köpek tuvalet eğitimi doğrultusunda artık evde tuvalet pedi gibi ürünler kullanmaktan vazgeçilmesi gerekmektedir. Bunun yerine köpeğin tuvaletini her koşulda dışarıda ona göstereceğiniz noktalara yapmasını sağlamaya başlamış olmanız gerekmektedir. 7 aylık köpeklerin gece boyunca tuvaletini tutabilme alışkanlığını kazanmış olması durumunda gönül rahatlığıyla tuvalet pedi kullanımını bırakarak, yeni bir aşamaya geçiş yapabilirsiniz.

7 aylık köpek eğitiminde önemli hususlar

Köpek tuvalet eğitiminde köpeğin yaşı oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Köpeğin 7 aylıkken alınmış olması ve öncesinde herhangi bir tuvalet eğitiminin bulunmaması durumunda daha farklı bir yaklaşım sergilemeniz gerekecektir. Böyle bir durumda 7 aylık olan köpeklerin mutlaka gün içerisinde ortalama olarak 3 ile 4 saatlik periyotlarda dışarıya çıkartılarak, gezdirilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte dışarıda tuvaletini yapması durumunda ödüllendirme yöntemine de mutlaka başvurmalısınız. 7 aylık ve tuvalet eğitimi olmayan köpeğin bu tuvalet eğitimi sürecinde yaşayacağı ufak kazaları ise kesinlikle ciddiye almamalısınız. Özellikle bu gibi durumlarda vereceğiniz sert ve ciddi reaksiyonlar köpeğiniz ile olan iletişiminizde güvensizliğe neden olacaktır. Bu hem ilişkinizi etkileyecek hem de 7 aylık köpek tuvalet eğitimi açısından olumsuzluk oluşturacaktır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

6 aylık köpek tuvalet eğitimi

HIZLI YORUM YAP