6 aylık köpek tuvalet eğitimi | Sağlık
DOLAR

32,6002$% 0.11

EURO

35,0222% 0.44

STERLİN

40,6862£% 0.16

GRAM ALTIN

2.429,87%0,29

ÇEYREK ALTIN

4.062,00%0,24

a

6 aylık köpek tuvalet eğitimi

Köpekler her ne kadar insanın en sadık dostları olan canlılar olsalar da bazen birlikte yaşanması olanaksız canlılar olabiliyor. Özellikle de tuvalet konusu evde köpek besleyen kişilerin en fazla sorun yaşadıkları konulardan birisini oluşturmaktadır. Köpeğin evde bakımı noktasında en önemli konuların başında yaşam alanındaki kural ve koşullara uyum sağlamış olmasıdır. Bu doğrultuda ilk adım olarak mutlaka yavruyken sahiplenilen köpeğe tuvalet eğitiminin verilmesidir. Küçüklüğünde aldığı tuvalet eğitimi sayesinde ilerleyen yaşlarında tuvalet konusunda hiçbir zorluk yaşanmaz. Köpeğin evin her yerine tuvaletini yapması ciddi bir sorundur ve sağlığınızı dahi riske edebilir. Bu yüzden doğru yöntemler ile 6 aylık köpek tuvalet eğitimi vermeye özen gösterilmesi gerekir.

6 aylık köpek tuvalet eğitimi nasıl verilir?

Köpekler için tuvalet eğitimi konusu en zorlu eğitim süreçlerinden birisini oluşturmaktadır. Bazı köpeklerde inat etmelerinden kaynaklı, bazı köpeklerde ortamı beğenmemiş olması tuvalet eğitiminin zorlu olmasına neden olur. Bunun dışında bazı köpekler ise tam olarak neyi anlatmak istediğinizi kavrayamadığından bu eğitimi almakta zorluk yaşar. Bu yüzden 6 aylık köpek tuvalet eğitimi noktasında çok daha dikkatli bir yaklaşım sergilemelisiniz. Köpek eve ilk girdiği andan itibaren tavizsiz bir şekilde tuvalet eğitimine başlanmalıdır. Zira en başta kazanacağı alışkanlıkları sonraki yaşlarında değiştirebilmek çok zorlu ve hatta olanaksız olacaktır. Tuvalet eğitimi sırasında ne anlatmak istediğinizi kolayca anlamasını sağlarken, ne için ödül aldığını veya ne için cezalandırıldığını da anlayabilmelidir.

Köpek tuvalet eğitiminde dikkat edilmesi gerekenler

6 aylık yavru köpekler için tuvalet eğitimine başlandığında mutlaka belirli bir disiplin içerisinde hareket edilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede 6 aylık köpek tuvalet eğitimi verirken mutlaka düzenli beslenme ve su içme süreleri oluşturmaya dikkat edilmelidir. Bu disiplinli program sayesinde tuvalet eğitim süreci çok daha kolay geçecektir. Her beslenme saatinden sonra sizin içinde uygun olacak şekilde köpeği gezmeye çıkartmak ve uygun bir tuvalet alanı sağlamak çok önemlidir. Bu noktada zamanların sizin içinde uygun olmasına hassasiyet göstermelisiniz. Aksi halde aksatma yaparsanız, bu tuvalet eğitimi sürecine sekte vuracak ciddi bir olumsuz etki yaratacaktır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İran Kedisinin Özellikleri

HIZLI YORUM YAP