6 Haftalık Hamilelik Belirtileri | Sağlık
DOLAR

32,4534$% -0.12

EURO

34,8087% -0.49

STERLİN

40,6440£% -0.43

GRAM ALTIN

2.443,26%0,31

ÇEYREK ALTIN

4.058,00%-0,36

a

6 Haftalık Hamilelik Belirtileri anne adayı doktora gittiğinde gebelik kesesini görebilir hatta bebeğin kalp atışını dinleyebilir. Gebelik kesesi karından yapılan ultrasonla görülebilecek durumdadır ve mide bulantıları, baş dönmeleri, halsizlik gibi hamilelik belirtileri bu dönem itibariyle artış gösterecektir. Eğer mide bulantılarınız günde üç – dört defa kusma şeklinde devam ediyorsa mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz aksi takdirde kilo kaybı ve iştahsızlık gibi can sıkıcı durumlar yaşanabilir. Bu dönemde anne adayı özellikle kendine daha çok dikkat etmeli, ağır kaldırmamalı ya da germe, uzanma hareketleri yapmamalıdır.
Anne adayları, 6 haftalık hamilelik döneminde cinsel isteklerinde artış ya da azalma hissedebilir bu oldukça olağan bir durumdur, doktorunuz yasaklamadığı sürece cinsel birliktelik yaşamanızda sakınca yoktur ancak daha çok dikkat etmeli ve temizliğinize özen göstermelisiniz.

Hamileliğin 6. Haftasında Bebek Gelişimi

Anneler, hamileliğin güzellikleri ve zorlukları ile vakit geçirirken minik bebeğiniz de gelişmeye devam ediyor. Bebeğiniz şu an da bir elma çekirdeği kadar ve baş kısmından popoya kadar yaklaşık 4 mm uzunluğunda, bu dönemde bebeklerin henüz bacak ve kolları gelişmediği için boydan boya ölçüm yapmak çok zor. Gebeliğin 6. Haftası bebeğinizin çene kemikleri belirginleşiyor ve yüz hatları şekillenmek üzere gelişiyor. Kalbinin dört boşluğu oluştu ve kalbinden damarlarına doğru kan akımı başladı. Gözleri ve burnu henüz oluşmadı sadece küçük noktacıklar halinde yüzde yerini aldı ve uygun zamanı bekliyor. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3 haftalık gebelik belirtileri

HIZLI YORUM YAP