3 haftalık gebelik belirtileri | Sağlık
DOLAR

32,3724$% 0.15

EURO

35,0216% -0.2

STERLİN

40,9855£% 0.14

GRAM ALTIN

2.324,93%0,25

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%-0,17

a

3 haftalık gebelik belirtileri

3 haftalık gebelik belirtileri; Hamileliğin son üç ayı ile birlikte anne adayları ağırlaşabilir, ruh halinde değişmeler görülebilir ve uyku düzeni bozulabilir fakat tüm bu değişmeler doğuma az kaldığının habercisidir. Gebelikte anne ve bebek sağlığı için pek çok test yapılır ve test sonuçlarında tedavi uygulanabilir. Testlerin uygulanması doktorlar ve Sağlık Bakanlığı tarafından tavsiye edilse de anne adayları bu konuda özgür bırakılmıştır.

3. Trimester Döneminde Yapılması Gereken Testler (3 haftalık gebelik belirtileri)

Rutin kontroller dışında bebeğinizin sağlığını takip etmek ve kontrol altında tutmak için yapılması gereken bazı testler bulunur, gebelikte 3. Trimester testleri ile bebeğinizin sağlığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

  • Glikoz Yükleme Tahlili: Halk arasında şeker yüklemesi olarak bilinen bu test 24 – 28. Haftalar arasında yapılır, gebeliğe bağlı diyabet hastalığının teşhisi için önemlidir. Kilolu, 30 yaşından büyük, ailesinde şeker hastalığı olan ve daha önce kilolu çocuk doğurmuş olan hamilelere özellikle tavsiye edilir. Şeker yükleme testi ile kandaki glikoz seviyesi ölçülür. 
  • Streptokok Testi (GBS): GBS adlı bakteri anne sağlığına zarar vermez, rektum, kalın bağırsak ya da vajinada bulunabilir ancak doğum esnasında bebeğine geçebilir ve zararlı etkileri olabilir. Yüksek ateş ve nefes almakta zorluk en önemli etkilerdir. Yenidoğan bebeklerin bağışıklık sistemi bu bakteri ile mücadele edecek kadar güçlü değildir, streptokok testi sonucu pozitif çıktığı takdirde doğum sırasında antibiyotik uygulanır ve bu bakteri bebeğe geçmez.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İlk Haftalar: 2 Haftalık Gebelikte Neler Olur, Gebelikte 2. Trimester Testleri Hangileridir?

HIZLI YORUM YAP