Uludağ'ın Altın Değeri: Kanlıca Mantarı, İstanbul Pazarlarını Sallıyor! | EKONOMİ
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Uludağ’ın Altın Değeri: Kanlıca Mantarı, İstanbul Pazarlarını Sallıyor!

Uludağ’ın Altın Değeri: Kanlıca Mantarı, İstanbul Pazarlarını Sallıyor!

Uludağ’ın güneyindeki Orhaneli ilçesinde yetişen eşsiz lezzetiyle bilinen Kanlıca Mantarı, şehirli tüccarların ve sağlık bilincine sahip olanların gözdesi haline geldi. Dağ köylerinin doğal zenginliği olan bu özel mantar, Bursa’nın Uludağ eteklerinde özenle toplanarak İstanbul pazarlarına taşınıyor.

İstanbul’dan gelen tüccarlar için bir numaralı adres haline gelen Orhaneli ilçesi, bu eşsiz lezzetle adeta buluşuyor. Kilosu 30 liradan satılan Kanlıca Mantarı, sezon boyunca talep patlaması yaşayarak 80 liraya kadar yükselebiliyor.

Uludağ’ın eteklerinden çıkıp sofralara ulaşan bu doğal hazine, yöresel adı “melki” olan ve sağlık açısından birçok faydası bulunan birinci sınıf mantarlar arasında kendine sağlam bir yer edinmiş durumda. Bu yılki rekolte artışı, sağanak yağmurların etkisiyle zirveye çıktı ve köylüler tarafından özenle toplanıyor.

Kanlıca Mantarı, içerdiği B1, B2 ve C vitaminleri ile zengin bir besin kaynağı olmanın yanı sıra, aminoasitlerle vücudun protein dengesini de destekliyor. Soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklara karşı bağışık sistemini güçlendiren bu mantar, içerdiği demir ile kansızlık sorunlarına da iyi geliyor.

Sonbahar döneminden itibaren doğada kendiliğinden yetişen bu değerli mantar, sebze sevenlerin ve sağlıklı beslenmeye önem verenlerin ilgisini çekiyor. Kalsiyum ve fosfor açısından da zengin olan Kanlıca Mantarı, özellikle anneler tarafından öğrenmeyi kolaylaştırıcı etkisiyle takdir topluyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakan asgari ücret zammını ağzından kaçırdı, 2024 Asgari ücret zammı ne olacak?

HIZLI YORUM YAP