Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi 'Fatih' Trabzon Limanı’n da | EKONOMİ, TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5143$% 0.08

EURO

34,8940% -0.24

STERLİN

40,7161£% -0.22

GRAM ALTIN

2.454,60%0,77

ÇEYREK ALTIN

4.070,00%-0,10

a

Türkiye’nin ilk yerli sondaj gemisi ‘Fatih’ Trabzon Limanı’n da

Türkiye’nin ilk yerli sondaj gemisi ‘Fatih’ Trabzon Limanı’n da

Türkiye’nin ilk yerli sondaj gemisi olan ve İstanbul Boğazı’ndan Karadeniz’e geçişinin sağlanması  için sonraj direği kısaltılan “Fatih” gemisi, sökülen kulelerinin montajı için Trabzon Limanı’na demir attı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının 229 metre uzunluğunda, 36 metre genişliğinde ve 51 bin 283 groston ağırlığındaki sondaj gemisi Fatih, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait “Kurtaran” isimli römorkör ile çekilerek Trabzon Liman’ına getirildi.

Gemi, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın seslendirdiği TÜRKLER GELİYOR ve diğer marşlarla karşılandı. Limanda, geminin İstanbul Boğazı’ndan Karadeniz’e geçebilmesi için sökülen kulelerinin montajı yapılacak.

Kulelerin eklenmesiyle denizden yüksekliği 104 metreye ulaşacak gemi, Karadeniz’de sondaj çalışmalarına başlayacak.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Dev sondaj gemimizin karşılama törelerinden yapmış olduğu konuşmada, Türkiye’nin dışa bağımlılığını minimize ederek, ekonominin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmanın öneminin altını çizdi.

Çalışmanın, Türkiye için çok önemli bir adım olduğunu söyleyen Hacısalihoğlu, “Karadeniz’de bulunacak olan petrol, sadece petrol olarak değil, başta kimyasal olarak da şehrimizin, bölgemizin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bölgenin sadece tarıma, ticarete bağlı değil, sanayi altyapısının oluşmasına da büyük katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Canlı yayın : Cumhurbaşkanı Erdoğan Yılda 1,5 milyar lira katkı sağlayacak

HIZLI YORUM YAP